Hoe kun je loslaten?

Posted on
hoe kun je loslaten?

Hoe kun je loslaten wat je bezighoudt? Die gedachtes die maar door je hoofd heen vliegen, die dingen waar je over loopt te malen of dat gevoel in je onderbuik. Hoe laat je die los?
Soms zul je jezelf er zelfs op betrappen dat je eraan denkt of mee bezig bent zonder dat je jezelf er bewust van was. Het blijft gewoon doorgaan, zelfs als je er niet bij bent.

Hoe kun je loslaten? Begin met duidelijkheid scheppen

Het is heel lastig om iets los te laten als je nog veel vragen hebt of als alles door elkaar heenloopt. Maak het geheel dus eerst duidelijk voor jezelf.

Dit kun je doen door het voor jezelf uit te schrijven of te schetsen. Als je last hebt van een gevoel, kan het best lastig zijn daar de juiste woorden voor te vinden en daardoor kan het best lastig duidelijk te krijgen zijn.
Wat je dan kan helpen is het tekenen of schilderen. Maak je gevoel op die manier zichtbaar voor jezelf. zodat het ook duidelijk wordt. Zelfs krassen kan daar enorm bij helpen.

Wat raakt je werkelijk?

Wat is het dat je precies raakt, wat houd je precies bezig? Scheidt de kern van de randzaken, zodat je weet waar het om gaat. Dat is namelijk hetgeen wat ervoor zorgt dat je het nog niet hebt kunnen loslaten.

Observeer en graaf, neem je tijden onderzoek dit voor jezelf.

Wat zit daaronder?

Waarom raakt dit je zo? Doet het je denken aan het verleden? (Herken je dit gevoel uit het verleden?) Raakt het een pijnpunt van je? Of is het iets wat je niet rechtvaardig vindt?

Probeer het zo goed mogelijk te plaatsen.

Neem een stap terug

Bekijk dit uitgeplozen geheel eens. Is het daadwerkelijk iets waar je jezelf zo druk om hoeft te maken, of mag je het accepteren zoals het is. Dan keur je het nog niet goed, maar laat je het voor wat het is.

Bekijk het vanaf alle kanten en plaats het in het grote geheel. Geef het de juiste plek in je leven. Dan kun je loslaten.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.