Hooggevoelig en omgaan met zenuwen [Vrijdag Vragendag]

Posted on
hooggevoelig en omgaan met zenuwen

Hooggevoelig en omgaan met zenuwen. Hoe kan ik mijn ook hooggevoelige dochter helpen bij zenuwen? Mijn dochter is pas naar de middelbare school en heeft erg last van zenuwen in de ochtend.
Zij is dan zo nerveus dat ze denkt dat ze moet overgeven, wat dan ook regelmatig gebeurd.
Ik herken mezelf vroeger, maar wat kan ik doen om haar zo goed mogelijk te helpen?

Hooggevoelig en omgaan met zenuwen. Scarlet’s Antwoord

Dank je wel voor je vraag. Ik ga je zo goed mogelijk proberen uit te leggen wat er energetisch gebeurt, zodat je begrijpt wat je eraan kunt doen.

Jouw prachtige dochter is sowieso al een meisje die graag alles goed wil doen, ook op school. Daar is ze in haar hoofd dan ook mee bezig en hier staat ze eigenlijk ook mee op. Dat is niet erg op zich, alleen omdat ze er mee bezig is, wordt ze ook wakker met gedachtes aan school.
Daardoor tapt ze gelijk op alle energie die bij school hoort en iedereen die op school zit. Dit geeft zoveel spanning dat ze zenuwachtig wordt, wat haar dus weer teveel wordt.

Wat je haar bewust kan leren is zich focussen op zichzelf. Leer haar bijvoorbeeld om ‘s morgens eerst twee handen op haar buik te leggen en te focussen op haar lichaam.
Daarnaast kun jij je eigen energie gebruiken. Stel jezelf bijvoorbeeld voor dat je een grote warme liefdevolle deken om haar heen legt ‘s ochtends. Eentje die haar beschermd en rustig maakt.

Als er goed geoefend wordt met deze twee dingen, kunnen er hele leuke dingen gaan gebeuren.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.