Hooggevoeligheid en de volle maan

geplaatst op
Hooggevoeligheid en de volle maan

Hooggevoeligheid en de volle maan. Ongeveer 1 op de 5 mensen is hoogsensitief en het grootste gedeelte van die mensen heeft last van de volle maan. De reden waardoor dit komt is veel minder zweverig dan je zou verwachten, want het heeft namelijk alles te maken met zwaartekracht.

eb en vloed

Iedere planeet heeft zwaartekracht en die aantrekkingskracht heeft gevolgen. Van de aarde weten we dat wel, maar bij de zwaartekracht van de maan staan we amper stil. Het enige wat we daar echt zichtbaar van merken is eb en vloed. Waarbij de aantrekkingskracht van de maan het water naar zich toe trekt.
Doordat de maan om de aarde draait terwijl de aarde om zijn eigen as draait hebben we de meeste dagen 2 keer te maken met het getij vloed. Dit wordt gevolgd door twee keer eb.

Als het volle maan is, staat de maan aan onze kant van de aarde terwijl de zon aan de andere kant van de aarde staat. Op dat moment is de aantrekkingskant het grootst en wordt het zeewater dus sterker beïnvloedt dan normaal. Hierdoor komt het water tijdens vloed hoger dan normaal en spreken we van een springtij.

Hetzelfde gebeurt trouwens ook bij de nieuwe maan. Alleen staan de zon en de maan dan aan dezelfde kant van de aarde.

Hooggevoeligheid en de volle maan

Als hsp’er heb je gevoeligere zenuwen en ben je dus ook gevoeliger voor dit soort krachten. Net zoals het water heftiger beïnvloed wordt door de volle maan, worden hoogsensitieve mensen dat dus ook. Alleen ervaren we de effecten hiervan anders. We krijgen er klachten van zoals:

 • slapeloosheid
 • onrust
 • vermoeidheid
 • misselijkheid
 • hoofdpijn
 • concentratieproblemen
 • bewustwording
 • onzekerheid

Iedere maan is anders

Omdat de maan en de zon toch net iedere keer wat anders staan, is de uitwerking van de volle maan ook iedere maand net wat anders.
Sommige mensen zijn in staat dit van te voren aan te voelen en vertalen dat gevoel alvast naar de uitwerking die de komende volle maan gaat hebben. Daarnaast zijn er ook mensen die dit kunnen voorspellen aan de hand van astrologie.

Dit is natuurlijk wat spiritueler van aard dan de werking van de volle maan op hooggevoelige mensen zelf, maar niet minder belangrijk.

Hooggevoeligheid en de volle maan: wat ervaar jij allemaal als het volle maan is?

 

Hooggevoelig, spiritueel, helderziend, heldervoelend en een beetje gek
Ik ben gewoon Scarlet en het is mijn doel om je te laten lachen, ontspannen en gewoon jezelf te laten zijn.

2 Reacties

 1. Zorica says:

  Ik kan het goed aan mijn lichaam voelen, ik kan de hele dag moe zijn, maar als ik ga slapen kan ik niet in slaap vallen, ben klaar wakker, kan de hele nacht wakker blijven met volle maan, dat heb ik een paar dagen voor volle maan en een paar dagen erna

 2. Aukje says:

  Ik heb juist hoofdpijn de hele dag en ben moe. Ga dan vroeger naar bed. Slaap dus langer dan normaal.

Reageren

Je mailadres wordt niet getoond