Hooggevoeligheid: je reis naar de aarde

Posted on
Hooggevoeligheid Je reis naar de aarde

Hooggevoeligheid: je reis naar de aarde. Het innerlijk leven van een hooggevoelig persoon kunnen we zeker gecompliceerd noemen. Het kan warrig zijn en tegenstrijdig. Van alles loopt er door elkaar heen. Hoe zit een echte hsp’er nu eigenlijk in elkaar?

Wij zijn allemaal kinderen van God. Jij, ik, iedereen op deze wereld. Voordat een hooggevoelige ziel op aarde komt, leeft deze in de warmte en liefde van God, maakt daar volledig een deel vanuit. Niet alles is misschien zo volmaakt als het in de bijbel staat, maar het is wel veilig en vertrouwt. Er wordt voor elkaar gezorgd.
Je zou het kunnen vergelijken met de tijd dat je in de baarmoeder doorbrengt, als je een hele liefdevolle moeder hebt gehad. Het is warm en je hebt er alles wat je nodig hebt.

Er is alleen een groot verschil tussen de energetische wereld en een baarmoeder: in de baarmoeder is er ruimte voor groei en ontwikkeling. In de energetische wereld kan het soms een beetje stilstaan, omdat je daar gewoon bent wie je bent.

Dat is een van de belangrijkste redenen dat jouw ziel hier terug op aarde gekomen is, om te groeien en te ontwikkelen en ook om een avontuur te beleven.

Hooggevoeligheid: de pijn van de geboorte

Gelukkig geldt dit stuk niet voor iedereen, maar helaas wel voor heel veel mensen. De overgang van de energetische wereld naar de aarde doet pijn.
Door onze hechting met een nieuw lichaam ‘vergeten’ we onze intense verbondenheid met God en staan we er ineens alleen voor.

Naarmate we ouder worden, gaan we weer op zoek naar die verbinding. We zijn naïef zoals dat heet en zien de goede kanten van iedereen, want iedereen heeft toch een goede ziel?
We proberen ons met de verkeerde mensen te verbinden, omdat we juist hun pijn zien en hun goedheid en geluk weer naar boven willen brengen. Dan zijn ze weer zoals wij diep van binnen zijn en kunnen we weer die warmte delen.
Dat is alleen vaak hetgeen wat niet lukt. We treffen de verkeerde mensen en die doen ons pijn.

Daarbij komt nog eens de pijn van de aarde, alle problemen die er zijn.
Dit veroorzaakt die onrust en dat zoeken, die eenzaamheid en ook dat diepe verdriet.

Maak weer verbinding

Als je dit herkent, is het belangrijk dat je beseft dat je nog steeds verbonden bent. Je bent nog steeds een kind van God en ook al ben je hier op aarde, die verbinding is nog steeds intens aanwezig. Probeer je hier maar elke dag iets verder voor open te stellen. Laat maar komen wat er komt en je zult merken dat er weer meer rust komt. Het zoeken steeds meer stopt. Op een gegeven moment realiseer je je zelfs dat je ook gewoon verbonden bent met iedereen hier op aarde.
En ergens vanbinnen voel je dat alles toch wel goed komt.
Het enige waar je dan wel op moet blijven letten, is dat je goed gegrond blijft.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.