Je bent een diamant en dat trekt verschillende mensen aan

Posted on
je bent een diamant

Je bent een diamant. Het is zo leuk om zo ontzettend veel mensen op een dag te spreken. Zeker omdat je dan steeds meer gaat zien hoeveel leuke mensen en daadwerkelijk zijn. Er zijn oprecht veel meer leuke mensen dan mensen die vervelend zijn. Er zijn zoveel diamanten in de wereld en daar ben jij er een van!

Je bent een diamant, maar dan kom je ook juist vervelende mensen tegen

Juist de diamanten onder ons komen vervelende mensen tegen. Dat geeft je het gevoel dat je toch niet zo leuk bent of het idee dat de wereld niet zo leuk is. Ik snap dat helemaal, maar je mag beseffen dat deze mensen vaak hun eigen onzekerheden hebben en daarom zo doen. Trek hun gedrag dus los van jezelf (nadat je bij jezelf nagegaan hebt dat je zelf alles volgens je eigen normen waarden hebt gedaan).

Laat deze mensen in hun waarde, maar beslis op gevoel welke plek ze in je leven horen in te nemen. Afstand nemen is niet verplicht, maar het mag wel.

Welke ‘vervelende’ mensen kom je tegen?

Als diamant kom je heel veel mensen tegen die niet echt prettig zijn. Ze hebben iets van je nodig of je raakt hun pijn, gewoon doordat je bent wie je bent. Dit zijn een aantal voorbeelden van die mensen:

  • Mensen die je willen claimen
  • Mensen die je willen gebruiken
  • Degene die je willen veranderen
  • Mensen die willen dat je jezelf volledig aanpast
  • Mensen die met je mee willen liften
  • De mensen die jaloers op je zijn

Voel welke mensen dit zijn en beslis met je gevoel wat je ermee wilt doen. Niet iedereen hoeft direct weg, maar je mag soms wel duidelijkere grenzen trekken.

Welke fijne mensen kom je tegen?

Daarnaast kom je ook heel veel mooie en fijne mensen tegen en het is belangrijk dat je juist daar je aandacht aan besteed. Geef ze geen lagere prioriteit, omdat het toch al goed voelt en ze je begrijpen. Geef deze een hoge prioriteit, omdat je ze je voeden en inspireren en jullie er beide een goed gevoel van krijgen. Dit zijn bijvoorbeeld de mensen die:

  • Je motiveren alles uit jezelf te halen
  • Jou willen laten stralen en dus polijsten
  • Eerlijk en open zijn over zichzelf, maar ook naar jou luisteren
  • Met je willen verbinden, maar niet om alleen maar iets bij je te halen

Zo kunnen we nog veel meer eigenschappen opnemen. Natuurlijk kunnen sommige mensen ook een slechte dag hebben en daardoor wat ‘vervelender’ zijn, maar het gaat om de basis die jullie samen hebben. Focus je daarop, zodat je als diamant nog meer kunt gaan stralen.

 

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.