Je intuïtie negeren: negeer jij je intuïtie zonder dat je het door hebt?

Posted on
je intuïtie negeren

Je intuïtie negeren. Iedereen, dus ja ook jij, heeft een intuïtie. Dit noemen we ook wel eens ons onderbuik gevoel of zelfs instinct. Het is dat gevoel dat je plotseling komt vertellen dat er iets niet klopt. Het is die ingeving dat iemand niet helemaal eerlijk is, al zijn daar geen praktische aanwijzingen voor.

Niet iedereen heeft een even sterk ontwikkelde intuïtie

Hoe sterk jouw intuïtie is en hoe goed jij deze dus ‘hoort’, is van heel veel verschillende factoren afhankelijk. Zo speelt het bijvoorbeeld mee of jij van je ouders geleerd hebt wat je intuïtie is en dat je daarnaar mag luisteren. Het belangrijkste is echter welke prioriteit jij je intuïtieve ingevingen geeft.

Waarom je intuïtie een hoge prioriteit geven zo belangrijk is

Vergelijk het met het onthouden van  de dromen die je ‘s nachts in je slaap hebt. De meeste mensen onthouden hun dromen niet en dat is ook helemaal niet zo gek. Zodra ze wakker worden beginnen hun gedachtes namelijk ook gelijk al. Ze zijn gefocust op de dingen die die dag moeten gebeuren en de eventuele zorgen die ze hebben. Dat is hun prioriteit en dat hoeft helemaal niet erg te zijn. Alleen heb je met die prioriteiten helemaal niks aan het onthouden van je dromen. Dat heeft helemaal geen functie. Dit is de reden dat we onze dromen niet bewust registeren en onthouden. Als je daar verandering in brengt, zul je je dromen steeds meer gaan onthouden

Hetzelfde gebeurt wanneer jij je intuïtie geen prioriteit geeft. Het registreert niet helemaal bewust en als het dat toch stiekem doet, schuif je je ingevingen zo van tafel. Je hebt er namelijk geen tijd voor of geeft iemand liever het voordeel van de twijfel.

Je intuïtie negeren: zo weet je dat je dat aan het doen bent

Signalen dat jij je intuïtie negeert

  • Als je weerstand bij iets voelt, dan probeer je dat te onderdrukken
  • Je geeft iemand liever het voordeel van de twijfel, zelfs als je er helemaal geen goed gevoel bij hebt
  • Je hebt last van ‘ruis’ in je oren
  • Als er iets gebeurt, denk je heel vaak: eigenlijk wist ik al dat dit ging gebeuren
  • Je hebt het gevoel dat je niet helemaal vanuit jezelf leeft of jezelf bent

Stel vragen aan jezelf over wat je voelt

Als jij echt met volle teugen gebruik wilt maken van je intuïtie, is het allerbelangrijkste dat je ook echt naar je intuïtieve ingevingen gaat luisteren en de tijd neemt om in jezelf vragen te stellen aan je intuïtie.
Luister naar die weerstand in je buik en vraag jezelf waarom je die voelt. Als iemand niet oké voelt, vraag dan juist in jezelf door waarom dat zo is.

 

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.