Signalen dat iemand niet het beste met je voorheeft

Posted on
Signalen dat iemand niet het beste met je voorheeft

Signalen dat iemand niet het beste met je voorheeft. Niet iedereen die je tegenkomt in je leven heeft de beste intenties met jou. Als je jezelf daar oprecht bewust van wordt en niet alleen meer het goede in anderen wilt zien, kan dat je een hoop pijn besparen.

Dat is namelijk ook meestal het probleem. We hebben geleerd om het goede in de ander te zien en anderen het voordeel van de twijfel te geven, zelfs als we er iets anders bij voelen. Dat is ook het eerste signaal wat je krijgt: je eigen gevoel. Die geeft stiekem al haarfijn aan of iemand goed voor je is of niet. Dat maakt het zo belangrijk dat je niet meer twijfelt aan je eigen intuïtieve ingevingen.

Ieder mens heeft iets goeds in zich

Daar blijf ik ook zeker in geloven en dat mag je ook echt blijven zien. Het gaat er alleen om dat je ook kijkt naar hoe iemand zich gedraagt.

Niet iedereen die niet het beste met je voor heeft is namelijk echt verkeerd. Meestal hebben ze eigenlijk te veel last van hun eigen onzekerheden, angsten of onverwerkte emoties. Die dingen kleuren de manier waarop ze naar de wereld kijken en dus ook hoe ze zich gedragen.
Dat mag je best begrijpen en doorhebben. Het mag alleen geen excuus zijn voor iemand om jou niet goed te behandelen. Je hoeft het dus ook niet goed te praten voor een ander en al helemaal niet toe te staan. Hoe goed jij de pijn van een ander begrijpt staat hier los van.

De signalen dat iemand niet het beste met je voorheeft

Naast je eigen intuïtie zijn er nog een aantal signalen waaraan je kunt herkennen dat iemand niet het beste met je voorheeft. Daar wil ik een paar belangrijke van met je delen. Je gevoel moet echter altijd op nummer 1 blijven staan hierin.

  • Als deze mensen bij je zijn, merk je dat ze niet echt naar je luisteren. Ze betrekken het gesprek dan ook snel op hunzelf en hun eigen ervaringen.
  • Hun mobieltje is eigenlijk belangrijker dan jij.
  • Ze praten of roddelen veel over anderen mensen tegen jou, zelfs als je aangeeft dat je dit niet fijn vindt.
  • Ze meten zichzelf continu aan jou, je bezittingen en prestaties, waardoor je het gevoel hebt dat je niks mag bereiken of bezitten.
  • Dingen die jij belangrijk vindt minimaliseren of kleineren ze zelfs.
  • Ze verbeteren je vaak of weten het gewoon beter.

 

1 Reactie(s)

  1. Elly says:

    Ik heb zeker mijn intuïtie veel genegeerd zonder dat ik dat zelf door had als ik zo eens terug denk. Dat is niet lekker . Dat doet pijn. Ik heb mijn gevoel toch weer terug naar lange tijd. Dat is hard nodig .

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.