Je kunt altijd iets veranderen

Posted on
je kunt iets veranderen

je kunt iets veranderenEen tijdje terug heb ik aan heel veel mensen gevraagd: “wat zou jij willen veranderen?” en het mooie vind ik dat er eigenlijk nooit als eerste antwoord kwam: “ik wil meer geld verdienen”.
Er kwam altijd eerst een antwoord over een eigenschap, gewoonte of emotie. Daarna kwam misschien iets over relaties met andere mensen of iets over het uiterlijk.

Dit vind ik juist heel mooi, want aan jezelf kun je altijd iets veranderen. Jij bent namelijk jij en jij bent verantwoordelijk voor jezelf en hebt ook de controle over jezelf.
Het is de overtuiging dat jij jezelf, je emotie of je gewoonte niet in de hand hebt die ervoor zorgt dat het uit de hand loopt.

Als ik jou dus nu zou vragen: “Wat wil jij veranderen?” en je antwoord met iets wat betrekking heeft op jezelf, besef dan dat jij dat kunt veranderen.

Ga voor jezelf na welke overtuiging jou blokkeert om te veranderen. Wat zeg jij tegen jezelf, waardoor je de ‘macht’ verliest over dit ding en het de controle overneemt?

Als je er alleen al een punt van maakt jezelf bewust te maken van deze overtuiging en deze te horen wanneer je hem denkt en hem vervolgens te ontkrachten, door bijvoorbeeld te denken: “dat klopt niet, want ik kan het zelf veranderen”. Dan zul je gaan merken dat je gaat veranderen. <3

Je kunt altijd iets veranderen 🙂

close
mailpoet

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.