Je mag je emoties uiten: 3 manieren om dat te doen

Posted on
emoties uiten

emoties uitenJe mag je emoties uiten. Je hoeft ze niet op te kroppen en op te slaan, dat doet alleen maar meer pijn. Want, als je het op gaat kroppen, worden emoties een bal in je buik. Een pijnlijke bal die veel onrust geeft en ook lichamelijk klachten kan geven. Sta jezelf daarom juist toe om je emoties te uiten. Jij bent namelijk de enige op dit moment die het niet toestaat dat jij je uit.

Het klopt dat je van je misschien van je ouders hebt geleerd dat je jezelf niet mag uiten, dat je emoties niet welkom zijn, maar die hebben nu niet alles meer over je te zeggen.
Jij mag loskomen van je opvoeding en van je familiegeschiedenis.

Misschien ben jij inderdaad wel gevoeliger dan de meeste mensen, maar dat maakt ook niet uit. Jij hebt die emoties nu eenmaal en ook al kom je steeds meer in balans, ze zullen er altijd in bepaalde maten blijven. Dat is niet erg, zolang je ze maar uit. Dan kunnen ze geen kwaad.

Je mag je emoties uiten, maar hoe doe je dat?

Je wilt niet zomaar alles zeggen tegen de betrokken personen. Dat kan hartstikke ongemakkelijk zijn en soms ook helemaal niet prettig. Misschien weet je nu al dat ze je niet gaan horen of misschien vul je dat in, maar dat maakt niet uit. Het voelt gewoon niet goed om alles tegen iedereen te zeggen.
Dat is niet erg, zolang je het maar wel uitspreekt op de momenten waarvan dat het wel kan. Dan mag je het jezelf niet aandoen om ermee te blijven lopen.

Gelukkig zijn er nog andere manieren om je te uiten en ze zijn hartstikke simpel. 🙂
Zo helpt het al enorm als je jouw emoties gewoon opschrijft of vertelt tegen de kat. Dan uit je het wel, maar zonder dat er iemand anders bij betrokken is.

Een andere manier is een nummer uit te zoeken wat helemaal past bij je gevoel en deze lekker hard te draaien. Zing maar mee, gooi het er maar uit. Alleen dat al kan een heel groot verschil maken.

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

1 Reactie(s)

  1. Signalen dat je overprikkeld bent | Ontspanningstuin says:

    […] zijn of creatief bezig te zijn doet wonderen. Daarnaast is het heel erg belangrijk dat je je gaat uiten, zodat je emmer leger wordt en jij dus weer meer jezelf wordt. Zo kan het heel erg helpen als je […]

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.