Je partner moet ook nog leren

Posted on
communiceren in een relatie

communiceren in een relatieHet lijkt wel alsof we willen dat als we een partner vinden, dat deze ons direct volledig begrijpt, maar zo werkt het natuurlijk niet.

Een relatie aangaan is een verbintenis leggen tussen twee mensen die niet hetzelfde zijn.
Iedereen heeft namelijk zijn/haar eigen levenservaringen, angsten, behoeftes en eigenschappen. Dit zorgt ervoor dat iedereen zijn of haar eigen inzichten en gedrag heeft. Soms kan dit alles bij elkaar ook de functie van oogkleppen aannemen, die een soort tunnelvisie creëren en de openheid weghalen.

En als jij je van dit proces niet bewust bent en er daardoor vanuit gaat dat je partner jou, inclusief jouw eigen oogkleppen, wel begrijpt, dan gaat het fout.

Volgens mij is dat het punt waarop veel spanningen in een relatie ontstaan. En misschien is dit ook het punt waarop veel relaties stuk lopen. Dit hele proces is namelijk samen te vatten in een woord: communicatie.

Hoe begeleid je dit leerproces op een goede manier?

Het belangrijkste is eerlijk communiceren over je behoeftes, verlangens, pijnpunten en emoties.
Praat over je verwachtingen en dromen. Over wat je wel wilt en wat je niet wilt in je relatie.

Leer je partner wat jij daadwerkelijk van je partner nodig hebt. Leg het helder, gedetailleerd en liefdevol uit.
Geef je partner tijd om dit tot zich te nemen. Het duurt namelijk vaak even voor deze informatie is geïntegreerd in zijn/haar levenservaring en oogkleppen. Dit gaat vaak ook niet in een keer goed.
Geef je geliefde de tijd en je zult merken dat je geduld vaak beloond wordt, zolang er maar sprake is van echte wederzijdse liefde.

Zo groeien jullie naar elkaar toe. Zo kunnen jullie een eenheid gaan vormen en een geheel worden en jullie oogkleppen samen gaan delen.

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.