Wat zijn jouw blokkerende overtuigingen?

Posted on
blokkerende overtuigingen

blokkerende overtuigingenNeem eens een dag de tijd om op je eigen gedachtes te letten en schrijf vervolgens elke overtuiging die je observeert eens op.

Jouw overtuigingen geven namelijk vorm aan je leven, maar ze zijn ook de grenzen waarbinnen jijzelf leeft.
Als jij ervan overtuigd bent dat je nooit een leuke baan zal vinden, zal het ook heel lastig zijn om succesvol te solliciteren op de baan die jou echt geweldig lijkt.
Sterker nog, door deze overtuiging zou je waarschijnlijk niet eens een sollicitatiebrief sturen naar het bedrijf dat jouw echt aanspreekt. Dit doe je dan niet, omdat je denkt: ‘het is toch te hoog gegrepen’.

Het vervelende is dat deze overtuigingen vaak onbewust zijn en de gevolgen daardoor ook niet perse duidelijk zijn. Het enige wat misschien opvallend is zijn die blokkerende gedachtes en remmende gevoelens.

Neem daarom die ene dag om op te schrijven welke blokkerende overtuigingen je in jezelf tegenkomt.
Als je het goed wilt doen, dan doe je het natuurlijk langer dan één dag.

Jouw blokkerende overtuigingen ombuigen

Verbuig vervolgens je overtuigingen om naar positieve zinnen. Deze zinnen moeten zo zijn, dat ze je een boost kunnen geven in plaats van dat ze je blokkeren.

Als een van jouw blokkerende overtuigingen bijvoorbeeld is dat je niet goed genoeg bent, dan buig je deze op papier om naar: ‘ik ben weldegelijk goed genoeg.’ Of nog beter: ‘ik ben fantastisch.’

Zeg deze omgebogen overtuigingen elke dag tegen jezelf. Sta ermee op en ga ermee naar bed. Zeg ze ook zeker tegen jezelf op het moment dat een oude overtuiging je dreigt te blokkeren.

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.