Je doet je sterk voor, maar eigenlijk voel je je heel zwak

Posted on
je sterk voordoen

Je sterk voordoen, terwijl je je van binnen alles behalve sterk voelt. Iedereen denkt dat je alles aankunt. Tijdens je scheiding liep je gewoon door, je zit nooit stil en staat voor iedereen klaar. Je kunt rondkomen zonder geld. Je bereikt het onmogelijke en het doet je allemaal niks, zo lijkt het voor anderen tenminste.

Terwijl eigenlijk iedere stap er eentje te veel is. Je weet eigenlijk zelf niet eens waar je het vandaan haalt, maar toch haal je iedere keer het einde van de dag weer. Hoe, dat weet je niet. Je slikt gewoon je tranen weg en gaat weer door.
Je voelt je ook gewoon alleen. Niemand ziet hoe het echt hoe het met je gaat en hoe je de dingen doet. Voor anderen lijk je zo sterk, maar ze zien niet alles.
Soms wil je gewoon  stoppen, maar dat doe je niet. Je weet dat stoppen niks oplost en eigenlijk weet je niet eens hoe je zou moeten stoppen.

Het leven gaat maar door en je ziet het einde niet meer.
Als je alleen bent, dan komt het eruit. Dan stromen de tranen, zonder dat je het wilt. Dan geef je jezelf een schop onder je kont en stop je het weer weg. Je moet weer sterk zijn, al voel je je heel zwak.

Je doet je sterk voor, maar je bent ook echt ijzersterk

Besef dat je eigenlijk ijzersterk bent, ook al zien anderen dat juist niet. Je bent niet sterk omdat je gewoon doorgaat, je bent sterk omdat je al zoveel overwonnen hebt.
Je bent sterk omdat je leeft, omdat jij jij bent.

Het is tijd dat je de stap voor jezelf zet. Je prioriteiten omgooit. Jij bent het belangrijkste en jij bent nu aan de beurt. Je kunt niet wachten tot het leven of anderen je helpen en tijd voor je maken. Er is geen juist moment. Het is aan jou. Het heeft lang genoeg geduurd. Jij bent aan de beurt.

Maak daarom opnieuw een prioriteitenlijstje. Een lijstje waar je zelf op nummer een staat. En begin met de kleinste dingen, de simpelste dingen daarvan te implementeren in je leven. Het hoeft niet groot of overweldigend te zijn. Nee, het gaat om kleine stapjes en kleine aanpassingen:

 • tijd voor jezelf maken
 • tijd voor je hobby’s maken
 • gezond eten
 • naar buiten gaan

Ga dit voor jezelf doen en je gaat je ook echt sterk voelen. Het mag en het is tijd. Je hebt het verdient.

 

2 Reactie(s)

 1. Cecile says:

  Dankjewel Scarlet, dit kwam als geroepen, ik heb dit besluit voor mezelf al gedaan vandaag, mezelf op nummer één zetten en alles op een rijtje zetten. Op het moment dat ik dit besluit heb genomen, zie ik dit verhaal, hoe toevallig.
  Geweldig, het klopt ook nog allemaal, uit het niets zit ik te huilen.
  Jij bent een topper en ik zet door nu en trek me de komende weken terug en ga aan mezelf werken en denken wat IK wil en niet wat anderen willen. Zij zien dat niet, neem het ze ook niet kwalijk.
  Dankjewel lieve Scarlet

  1. Scarlet says:

   Fijn om te horen lieverd!!
   Ga ervoor en doe lekker je eigen ding. 🙂

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.