Het verleden loslaten: je verleden bestaat niet meer

Posted on
je verleden bestaat niet meer.

je verleden bestaat niet meer.Het verleden, alles wat je meegemaakt hebt. Het heeft je gevormd tot wie je bent en je zult de meeste ervaringen altijd blijven herinneren, maar je hoeft je er niet meer mee bezig te houden. Je verleden bestaat niet meer. 

Het enige wat je met je verleden moet doen, is ervan leren. Meer niet en niks minder. Als jij blijft piekeren over je verleden en alles dat je meegemaakt hebt, maak je het voor jezelf alleen maar groter. De emoties worden alleen maar sterker. En, misschien nog wel het belangrijkste, onbewust verander je ook wat er werkelijk was. Je kunt de lading namelijk groter voor je maken dan de lading die je toen ervoer.

De enige reden dat je wel met je verleden bezig mag zijn is om ervan te leren. Je mag van je fouten leren, je mag je lessen onthouden. Je mag de informatie opslaan en daarop verder bouwen.
Als het lastig is om je verleden los te laten, is de kans groot dat je iets nog niet geuit hebt of dat je nog een les over het hoofd ziet, tenminste dat zou zo moeten zijn.
De laatste tijd zie ik namelijk vaak dat er een derde reden is: namelijk dat onze geest zich simpelweg verveeld en daarom maar in ons verleden gaat zitten wroeten. Welke reden er voor jou van toepassing is, dat weet jij het beste. 🙂

Hoe dan ook, neem de tijd om voor jezelf te bepalen wat er aan de hand is en wat je ermee wilt. Als je weet dat je nog iets te uiten hebt en dat ook los wilt laten, praat er dan over of schrijf het uit. Doe iets om het los te laten. Huil, schreeuw of wordt boos. Alles mag en neem jezelf niks kwalijk.
Als je het gevoel hebt dat je iets over het hoofd hebt gezien wat voor nu belangrijk is, schrijf dan uit wat er toen precies gebeurt is. Je onderbewustzijn neemt je dan mee in een reis in je verleden en verbind nieuwe draden met elkaar. Neem de tijd en doe het in meerdere keren, dan vallen de puzzelstukjes in elkaar.
Als je geest zich verveeld, dan is het tijd om jezelf uit te dagen. Neem een hobby, focus je op het nu en speel hersenspelletjes met zichzelf. Het is even oefenen, maar je merkt dat je ineens veel meer kan dan dat je kon en dat je weer je rust vindt. 🙂

Het allerbelangrijkste is dat je een ding voor ogen houdt: je verleden bestaat niet meer.

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.