4 tips om je voornemens wel tot een succes maken

Posted on
succesvolle voornemens

succesvolle voornemensDe eerste week van januari is alweer bijna voorbij en nu ongeveer beginnen de nieuwjaarsvoornemens om te vallen. Met deze 4 tips kun je jouw voornemens wel tot een succes maken.

1. Doe het samen

Of het nu gaat om afvallen, een boek schrijven, jezelf zijn of totaal iets anders, je kunt je voornemen veel makkelijker werkelijkheid maken als het samen met iemand anders doet. Je kunt elkaar motiveren en steunen. Je hebt nog een extra reden om door te zetten.

2. Plan er ook echt alvast tijd voor in

Er is niks makkelijker dan af te wachten wanneer je tijd en zin hebt om wat met je voornemen te gaan doen en daar gaat het juist vaak fout op. Pak je agenda er alvast bij en plan tijden in wanneer jij met je voornemen aan de slag gaat.
Zelfs al heb je een voornemen wat je niet in een bepaalde tijd kan doen. Als dat het geval is gebruik de ingeplande tijd om na te denken over je voornemen en te analyseren hoe het gegaan is.

3. Maak het een prioriteit

Zorg ervoor dat het niet in je achterhoofd verdwijnt. Herinner jezelf er elke dag aan wat je voornemen is en ga ervoor. Hang bijvoorbeeld een briefje aan je spiegel of koelkast. Zet het groot in je mobiel. Zorg ervoor dat je niet aan dit voornemen ontkomt.

4. Heb een doel voor ogen

Als je niet precies weet waar je naartoe wilt, is het heel lastig om er te komen. Je hoeft niet te weten hoe je er komt, als je maar weet waar je naartoe wilt. Daar gaat het om.
Maak je doel ook zichtbaar voor jezelf. Of je het nou omschrijft in op een A4, of dat je er een fotocollage van maakt. Zorg ervoor dat je een doel hebt wat tastbaar voor jezelf is en wat je in heel je lijf kunt voelen dat je dat wilt.

Met deze tips kom je er wel. Pas ze toe en ga ervoor, dan weet ik zeker dat je op 31 december vol trots terug kunt kijken naar jezelf dit jaar. 

4 tips om je voornemens wel tot een succes maken.

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.