Jezelf staande houden bij weerstand en tegenslagen

Posted on
Jezelf staande houden bij weerstand

Jezelf staande houden bij weerstandJezelf staande houden bij weerstand en tegenslagen kan best lastig zijn. Zeker als je alles voor iedereen goed wilt doen, want weerstand komt namelijk vaak vanuit andere mensen. Weerstand en tegenslagen kunnen natuurlijk ook vanuit de omgeving komen, zoals een auto die stuk blijkt te zijn, terwijl je naar een sollicitatie gesprek wilt gaan.

Daar krijg je natuurlijk wel eens de neiging van om op te geven, om bij de pakken neer te gaan zitten en ermee te stoppen. Het geeft je namelijk een rot gevoel, een gevoel dat de hele wereld tegen je is. Hoe kun je jezelf dan nog herpakken? Een trucje, geen simpel trucje, maar wel een waardevol trucje, wil ik hiervoor met je delen.

Jezelf staande houden bij weerstand

De truc om te bereiken wat je wilt, zit namelijk in het contact maken met het gevoel dat je zou voelen als je je doelen bereikt hebt.
Dit gevoel geeft je kracht, houvast en nieuwe fijne inzichten.

Neem als voorbeeld je spirituele ontwikkeling. Hoe zou jij je voelen als je vol in die ontwikkeling staat? (Dat is het doel, want je bent nooit uit ontwikkelt.) Hoe sterker jij daar een beeld bij vormt en hoe duidelijker jij dit voor je ziet, hoe beter je contact kunt maken met dat gevoel in bijvoorbeeld een meditatie.
Hoe vaker je daar contact mee maakt, hoe sterke je gemotiveerd blijft en hoe beter je met tegenslag om kunt gaan, want je kunt keer op keer contact maken met dit goede gevoel en vanuit daar werken.

Het is dan wel belangrijk dat je dit dus al toepast voor je tegenslagen ervaart. Dan heb je namelijk al grond onder je voeten voordat je omver geduwd dreigt te worden. Dat geeft je precies houvast om jezelf staande te houden bij weerstand. Het is even oefenen en ermee bezig zijn, maar het is zoveel waard.

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.