Perfect zijn: niemand is perfect, dus jij ook niet

Posted on
perfect zijn

perfect zijnHeb jij ook die behoefte om perfect te zijn? Wil jij het ook altijd helemaal goed doen? Wil jij ook geen fouten maken en de perfecte partner/werknemer/mens zijn? Dan ga ik nu iets zeggen wat je waarschijnlijk ook al wist: perfect zijn bestaat niet.

Maar goed, dan wil jij alsnog perfect zijn, toch? Dat gevoel blijft, ondanks dat je weet dat je niet perfect kunt zijn. Daarom wil ik je nu eerst iets vragen: wat is perfect zijn volgens jou? Hoe ziet de perfecte jou eruit? Hoe gedraagt die zich? En nog het allerbelangrijkste: hoe voelt de perfecte jij zich?

Is dat echt zo? Voelt de perfecte jij zich gelukkig, vrij en voldaan? Of voelt de jij, die voldoet aan alles wat jij net geantwoord hebt zich (nog steeds) niet fijn? Of voelt die persoon zich eigenlijk zelfs gevangen en alleen?
Waarschijnlijk zou je je dan nog steeds niet helemaal goed voelen.

Perfect zijn gaat om je goed voelen

Als je heel eerlijk bent naar jezelf weet je dat je perfect wilt zijn om je eindelijk helemaal goed te voelen. Je denkt dat je eindelijk helemaal gelukkig bent als je perfect bent.

Dat is niet zo. In plaats van je te focussen op die perfecte eigenschappen en de fouten die je maakt, kun je jezelf beter gaan focussen op dat gevoel wat je eigenlijk zou willen ervaren.

Maak daar eens contact mee. Focus je op hoe je dat gevoel kunt bereiken. Dat is veel positiever en geeft veel meer energie dan je focussen op de eigenschappen die je niet hebt en de fouten die je maakt.
Als je jezelf blijft focussen op die fouten, wordt je alleen maar ongelukkiger en vermoeider. Daardoor verander je alleen maar meer in de persoon die je het liefste niet wilt zijn.

Pas je focus daarom aan en ga voor dat goeie gevoel. 🙂

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

2 Reactie(s)

  1. Theo Sijtsma says:

    Perfect zijn danwel niet perfect zijn beiden afleidingen van het denken. Zonder denken is totaal geen idee over de mate van perfectheid of wat het uberhaupt betekent ! Dan is er enkel “wat is” ! De schijnbare gehechtheid aan het denken is de valkuil !

    1. Scarlet says:

      Wauw wat prachtig verwoord!! 🙂

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.