Jezelf uit een dipje halen: 3 tips

Posted on
jezelf uit een dipje halen

Jezelf uit een dipje halen. Iedereen heeft wel eens een dipje. Zo’n moment dat je je echt niet lekker voelt en de meeste dingen niet ziet zitten. Je voelt je dan vaak moe en dat gaat meestal gepaard met lichamelijke ongemakken.
Je voelt je gewoon niet lekker en meestal komen daardoor ook allerlei oude patronen en herinneringen naar boven waar je eindelijk dacht vanaf te zijn. Dat is gewoon niet fijn en je gaat jezelf er alleen maar slechter door voelen.

Jezelf uit een dip halen kan ontzettend lastig zijn, want heel je hoofd staat er niet naar. Je wilt het wel, maar alles in je systeem lijkt gewoon tegen te werken.

tip 1: houd het simpel

Juist daarom is het zo ontzettend belangrijk dat je het simpel houdt voor jezelf. Probeer kleine simpele dingetjes te doen waar je gewoon een goed gevoel van krijgt.

Dit zijn juist de dingen waar je naar uit zou kijken op het moment dat je wel goed in je vel zou zitten. Jij weet meestal heel goed van jezelf wat die dingen zijn, alleen je hoofd zal er niet helemaal naar staan. Daar moet je even doorheen om jezelf echt uit dit dipje te halen.

Jezelf uit een dipje halen: nog 2 tips

Doe iets leuks voor een ander

Ik weet dat ik meestal roep dat je aan jezelf moet denken en goed op je eigen grenzen moet letten, maar soms is het juist goed om iets voor een ander te doen. Iets simpels en iets praktisch waarvan je weet dat de ander echt gelukkig wordt.

  • Doe bijvoorbeeld even boodschappen voor iemand die het heel druk heeft of die ziek is of vraag aan je buurvrouw of je iets voor haar kunt doen.
  • Misschien kun je op Facebook of op een andere website iemand even een hart onder de riem steken.
  • Stuur gewoon even een berichtje aan iemand die je al heel lang niet hebt gezien of gesproken.

Maak je hoofd leeg

De meeste sombere gevoelens en gemoedstoestanden ontstaan doordat er van alles in je hoofd rondspookt.

  • Schrijf even alles van je af
  • Luister naar leuke muziek
  • Lees een spannend of interessant boek
  • Kijk een film die lekker eng of of juist vol humor

Hierdoor kun je jezelf losmaken van wat je nu voelt en weer even andere dingen voelen. Dat is meestal nog de beste oplossing voor je dip.

 

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.