Jij bent je eigen handrem

Posted on
handrem

Als ondernemende oudste dochter weet jij als geen ander hoe het is om vooruit te willen, om te willen groeien en jezelf te ontwikkelen. Je hebt de ambitie en de drive, en je hebt alle tools en kennis die je nodig hebt om succesvol te zijn. Maar soms lijkt het alsof er iets is dat je tegenhoudt, alsof er een handrem is die je niet los kunt krijgen.

Misschien ben je bang om risico’s te nemen, bang voor wat anderen van je denken of ben je gewoon niet zeker van jezelf. Maar wat het ook is dat jou tegenhoudt, het is belangrijk om te erkennen dat het er is en er iets aan te doen. Want alleen als je die handrem eraf haalt, kun je echt vooruitgang boeken en je doelen bereiken.

Als oudste dochter ben je gewend om verantwoordelijkheid te nemen, om de touwtjes in handen te hebben en om te zorgen dat alles op rolletjes loopt. Maar soms kan die verantwoordelijkheid ook een last zijn, en kan het voelen alsof je vastzit in je rol. Het is dan belangrijk om te onthouden dat jij de enige bent die jouw leven en bedrijf kan laten groeien en bloeien.

Gelukkig is er een oplossing!

Ik ben voorstander van het werken met een coach. Maar als je geen coach hebt of wilt, zijn er nog steeds stappen die je kunt nemen om die handrem los te laten en in actie te komen. Hier zijn een paar ideeën:

 • Identificeer wat je tegenhoudt
  Begin met het identificeren van wat jou tegenhoudt om actie te ondernemen. Is het angst voor het onbekende? Gebrek aan vertrouwen in jezelf? Of iets anders? Maak een lijst van de dingen die jou tegenhouden.

→Tip, denk niet te lang na, schrijf op wat er in je opkomt.

 • Werk aan je mindset
  Vaak zijn het onze eigen overtuigingen die ons tegenhouden om in actie te komen. Werk aan je mindset door positieve affirmaties te herhalen en negatieve gedachten om te buigen naar positieve.
 • Breek het op in kleine stappen
  Het kan overweldigend zijn om grote doelen na te streven, maar als je ze opdeelt in kleinere stappen, wordt het gemakkelijker om actie te ondernemen. Stel kleine doelen voor jezelf en werk er stap voor stap naartoe.
 • Zoek een accountability partner
  Het kan nuttig zijn om een accountability partner te hebben die je verantwoordelijk houdt voor het nemen van actie. Dit kan een vriend, familielid of collega zijn die ook geïnteresseerd is in groei en ontwikkeling.
 • Zoek inspiratie
  Om gemotiveerd te blijven, zoek inspiratie in succesverhalen van anderen. Lees boeken, volg blogs en podcasts van mensen die je bewondert en die je kunnen inspireren om in actie te komen.

Zoals ik al aanhaalde ben ik fan van het werken met een coach. Hoe denk je dat Max Verstappen de top bereikt? Door zich te laten begeleiden door coaches.

Voordelen van het werken met een coach:

 • Sneller en effectiever door het proces te gaan. Het kan lastig zijn om zelf de diepere oorzaken van jouw weerstand te ontdekken. Dat zijn namelijk jouw blinde vlekken en die zie jij niet ;). Een coach kan jou helpen bij het identificeren van belemmeringen en je begeleiden bij het vinden van oplossingen die passen bij jouw unieke situatie.
 • Accountability.
 • Stellen van realistische doelen en het ontwikkelen van een actieplan om die doelen te bereiken.
 • Tools en strategieën bieden die aansluiten bij jouw persoonlijke situatie. Dit kan variëren van praktische tips voor timemanagement tot oefeningen om je mindset te verbeteren.
 • Ontdekken van jouw unieke sterke punten en het vinden van manieren om deze te gebruiken om je doelen te bereiken.
 • Meer zelfvertrouwen. Het kan moeilijk zijn om op eigen kracht veranderingen door te voeren. Een coach kan je echter aanmoedigen, je prestaties erkennen en je helpen om meer zelfvertrouwen op te bouwen terwijl je jouw doelen bereikt.

Samengevat: hoewel er stappen zijn die je zelf kunt nemen om de handrem los te laten, kan een coach een waardevolle partner zijn bij het bereiken van jouw doelen en het vinden van meer succes en vervulling in je leven en bedrijf.

Samen met een coach kun je ontdekken wat jou tegenhoudt en hoe je die handrem kunt loslaten. Een coach kan je helpen om je doelen helder te krijgen, om je zelfvertrouwen te vergroten en om je te leren hoe je risico’s kunt nemen zonder bang te zijn voor tegenslagen.

Maar het allerbelangrijkste is dat een coach je kan helpen om je eigen kracht te ontdekken. Want als oudste dochter heb je veel geleerd, veel ervaring opgedaan en veel successen geboekt. Maar soms vergeet je dat, en focus je te veel op wat er nog niet is in plaats van wat je al wel hebt bereikt.

Dus als oudste dochter, laat die handrem los en geef jezelf de kans om te groeien en te bloeien. Kom in actie! Want de weg ligt voor je open, en er zijn geen beperkingen behalve degene die je zelf creëert.

Heb ik je getriggerd en nieuwsgierig gemaakt, dan nodig ik je uit om een gratis inzichtssessie te plannen. Dan kijk ik met je mee waar jij de handrem erop hebt staan. Boek hier je sessie in.

 

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

 • Delen

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.