Seleniet: dit kan zomaar je lievelingssteen worden

Posted on
seleniet

Seleniet is een  prachtige witte doorschijnende edelsteen. Deze edelsteen heeft een hele hoge vibratie en het is dan ook niet gek dat veel mensen helemaal  weg zijn van deze edelsteen.

Waar is seleniet goed voor?

Seleniet, ook wel bekend als de “engelensteen”, heeft dus een hoge vibratie en is perfect om bij je te dragen als je meer contact wilt maken met het universum en de engelen.
Door zijn hoge vibratie helpt hij je ook bij het zuiveren van je aura en het openen van je kruinchakra. Daarbij kan de hoge trilling van seleniet je helpen met het loslaten van de energie die hoort bij stress, angst en negatieve gedachten.

Hoe gebruik je seleniet?

Seleniet is veelzijdig en kan op verschillende manieren worden gebruikt. Je kunt het vasthouden tijdens meditatie om je verbinding met het hogere zelf te versterken, plaats het op je lichaam om geblokkeerde energie te verwijderen, of gebruik het om andere edelstenen te reinigen en op te laden.

Hoe draag je deze edelsteen het beste bij je?

Dit een zachte steen, dus het is het beste om het in een zakje te dragen of een sierstuk te kiezen met een beschermende zetting. Je kunt een seleniet hanger dragen of een klein stukje in je zak of tas meenemen. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn met seleniet, want het kan gemakkelijk breken of krassen.

Wat is de beste plek in huis voor deze edelsteen?

Seleniet is een hele fijne steen om in de woonkamer of slaapkamer te plaatsen, omdat het helpt om een ​​vredige sfeer te creëren. Het plaatsen van een seleniet toren of lamp in een hoek van een kamer kan helpen om negatieve energieën weg te houden. Zeker als je hem combineert met stenen die daarbij werken zoals toermalijn of labradoriet.

Je kunt ook een stukje van deze edelsteen op je nachtkastje leggen om astrale reizen en lucide dromen te bevorderen. Maar, niet iedereen kan hier tegen. De hoge trilling kan dan ook juist onrust geven.

Hoe reinig en laad je seleniet op?

Deze steen is zelfreinigend en kan andere edelstenen reinigen, dus het heeft geen speciale reiniging nodig.
Echter, het is belangrijk om te weten dat deze steen oplost in water, dus vermijd het in contact te brengen met vloeistoffen. Al verdwijnt de steen niet direct hoor, zo heftig is het gelukkig ook weer niet.
Om je seleniet op te laden, kun je het op een vensterbank in het licht van de volle maan leggen of het omringen met andere steen met een opladende energie zoals bergkristal.

Dit ook is leuk om te weten

Welke chakra’s horen hierbij?

Seleniet resoneert met het kruinchakra en het derde oog chakra.
Het helpt bij het openen van je spirituele verbinding en het vergroten van je intuïtie.

Welke sterrenbeelden horen bij seleniet?

Seleniet is bijzonder geschikt voor Stier en Kreeft.

Met welke edelstenen werkt deze steen goed samen?

Er zijn verschillende edelstenen die goed passen bij deze engelensteen, vooral die met hoge vibraties of juist met een beschermende energie. Bijvoorbeeld:

  • bergkristal: versterkt de activerende werking van seleniet en helpt bij het opladen van andere stenen.
  • amethist: samen met seleniet helpt deze steen bij het openen van het derde oog en het versterken van de intuïtie.
  • lapis Lazuli: een krachtige combinatie voor spirituele groei en het versterken van je innerlijke wijsheid. Deze combinatie kan voor sommige mensen te intens zijn.
  • rozenkwarts: samen creëren ze een liefdevolle en rustgevende energie die helpt bij het genezen van het hartchakra en het bevorderen van zelfliefde.
  • toermalijn: deze combinatie zorgt voor een hele fijne beschermende energie die tegelijkertijd voor licht aantrekt en creëert.

Welke engelen horen bij seleniet?

Aangezien seleniet de “engelensteen” wordt genoemd, is het geen verrassing dat het wordt geassocieerd met verschillende engelen. Enkele van de belangrijkste engelen die met seleniet worden geassocieerd, zijn de aartsengel Michaël, die beschermt namelijk en haalt negatieve energieën weg.
Daarnaast, past deze edelsteen bij de aartsengel Gabriël, die helpt namelijk bij het vergroten van je innerlijke kracht en het ontvangen van goddelijke leiding.

Welke tarotkaart past bij deze edelsteen?

De tarotkaart die het beste past bij deze steen is de Hogepriesteres. De Hogepriesteres staat voor intuïtie, het onderbewustzijn, en het verkrijgen van inzicht in mysteries en geheimen.
Dit weerspiegelt de eigenschappen van seleniet, zoals het openen van het derde oog, het versterken van de intuïtie en het vergemakkelijken van contact met het hogere zelf en de spirituele wereld.

 

*Edelstenen hebben een energetische werking en deze is niet wetenschappelijk bewezen.
Doe jezelf alsjeblieft nooit tekort en ga met klachten altijd eerst naar de arts of professional.

 

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

  • Delen

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.