Jouw unieke verbinding met het universum: 13 inzichten en 2 tips

Posted on
unieke verbinding met het universum

Hoe is jouw (unieke) verbinding met het universum? Ben jij er al helemaal achter hoe het voor jou werkt, of twijfel je nog regelmatig aan je ingevingen?

Weet dat deze twijfel heel normaal is en tegelijkertijd zou je het als uitnodiging kunnen zien om jouw verbinding met het universum verder te onderzoeken. Want als jij het nog wat duidelijker voor jezelf kunt maken, kun je daarop terugvallen als je je onzeker voelt. Daarbij is het doel niet om niet meer te twijfelen, want twijfelen is af en toe best gezond, maar het zorgt ervoor dat je meer vertrouwen krijgt en dat je ondanks de twijfel toch je stappen kunt zetten.

Toen ik mijzelf in spiritualiteit ging verdiepen was ik enerzijds heel analytisch en anderzijds heel onzeker. Niet bepaald de ideale mix dus om mijn eigen ingevingen te vertrouwen. Want die kreeg ik natuurlijk wel, maar ik herkende het niet omdat ik het vergeleek met hoe het bij anderen werkt.

Inmiddels geloof ik erin dat iedereen een unieke verbinding met het universum heeft en dat je mag ontdekken hoe het voor jou werkt.

In deze blog lees je de inzichten die mij geholpen hebben om meer vertrouwen te krijgen in mijn verbinding met het universum. Ook deel ik twee praktische tips zodat je jouw unieke verbinding verder kunt ontdekken.

1. Jouw verbinding is uniek (en precies kloppend voor jou)

Het allerbelangrijkste inzicht is misschien wel dat jouw verbinding met het universum uniek is. Aan de ene kant is dat heel mooi om te beseffen, aan de andere kant maakt dat het soms wel lastig, omdat we vaak van anderen leren hoe de verbinding met het universum eruit kan zien. Terwijl het voor jou misschien heel anders werkt.

Belangrijk om te beseffen is dat we allemaal spirituele wezens zijn, al zijn er genoeg mensen die zichzelf niet ‘spiritueel’ noemen. Sommige mensen zijn zich er misschien nog niet bewust van, maar laten zich onbewust vaak wel leiden door hun intuïtie. Maar ook iemand die een hele diepe verbinding heeft met de natuur of bijvoorbeeld met muziek, is stiekem best spiritueel. Al zullen ze het soms heel hard ontkennen. En dat komt omdat ze een andere manier hebben, een manier die past bij wat hun ziel wil leren en ervaren. En dat is helemaal oké. Iedereen heeft recht op die eigen verbinding.

Want jouw unieke verbinding met het universum is aangepast aan jouw leven. Aan wat jij wilt leren tijdens dit leven, wat je wilt brengen, en ook aan waar jij op dit moment bent in je leven.

Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat het je niet lukt om beelden te zien, omdat je ziel juist wil leren vertrouwen op je ingevingen. En dat die manier ook nog eens heel goed past bij wat jouw ziel hier op aarde wil creëren. Je mag er dus op vertrouwen dat jouw verbinding precies klopt, voor wie jij bent, op dit moment.

2. Vergelijken heeft geen zin

Doordat die verbinding voor iedereen uniek is, heeft het dus ook geen zin om jezelf te vergelijken met anderen. Dat vergelijken maakt je alleen maar onzeker, terwijl jouw krachten en talenten juist in jouw unieke verbinding liggen.

Wanneer je ziet dat het bij anderen anders werkt, of dat zij iets anders doorkrijgen, dan betekent dat niet dat hoe het bij jou werkt niet klopt of minder waardevol is. Het is belangrijk om altijd in jezelf te blijven voelen en daarop te blijven vertrouwen.

3. Het is niet in hokjes te plaatsen

Het lastige aan de verbinding met het universum kan zijn dat je het niet in hokjes kunt plaatsen. Natuurlijk is er wel een onderverdeling in de paranormale gaven zoals helderziend, heldervoelend, helderwetend, helderhorend, helderruikend en helderproevend. Toch voldoen deze hokjes vaak ook niet helemaal. Het is vaak een mix van deze gaven en het kan dus ook zijn dat jouw manier niet in een van de hokjes te plaatsen is.

En dan zijn er ook nog eens een heleboel manieren waarop het universum met jou kan communiceren. Bijvoorbeeld via mediteren, orakelkaarten leggen, dromen, dubbele getallen en engelengetallen, liedjes op de radio, boeken die op je pad komen, automatisch schrift of pendelen. Maar het kan ook zijn dat je juist inzichten krijgt onder de douche of tijdens het autorijden, in de natuur of tijdens huishoudelijke taken. En zo zijn er nog vele andere manieren.

Vaak bevat jouw verbinding een unieke mix van paranormale talenten en manieren. Wanneer je los kunt laten dat het in een bepaald hokje moet passen, komt er ruimte voor vertrouwen op jouw unieke wijze. Die unieke mix is iets wat je mag ontdekken, jouw eigen gebruiksaanwijzing.

4. Het is als het leren van een nieuwe taal

En als je die gebruiksaanwijzing hebt ontdekt, dan heb je soms ook nog de vertaling nodig. Afhankelijk van hoe het voor jou werkt, kan het bijvoorbeeld zijn dat je in het begin nog het boekje van het orakeldeck nodig hebt, of een dromenencyclopedie, of een overzicht van de spirituele betekenis van dieren. En daar zijn vaak verschillende bronnen voor te vinden.

Je kunt zelf met het universum afspreken welke bron jij wilt hanteren, het universum past zich daarop aan. Bijvoorbeeld voor het vertalen van engelengetallen gebruik je altijd een bepaalde website of een bepaald boek. Door de vertalingen op te zoeken, leg je als het ware een interne bibliotheek aan waardoor je een volgende keer sneller weet wat het betekent.

Eigenlijk is het net als het leren van een nieuwe taal om de energie die je ontvangt om te zetten naar woorden. En dat is helemaal niet vreemd, een baby kan ook niet vanaf de geboorte praten. Juist door dingen op te zoeken, of te lezen over een bepaald onderwerp, kun je woorden krijgen voor de energie die je doorkrijgt. Belangrijk is daarbij wel om altijd in jezelf te blijven voelen of dit ook voor jou klopt. Het kan bijvoorbeeld zijn dat een stuk tekst dat je leest heel sterk bij jou resoneert. Dit komt dan doordat het al jouw waarheid was en nu leer je er ineens de woorden voor. Het is alsof de zaadjes die al in jou lagen te wachten ineens water krijgen.

5. Jij mag bepalen waar jij je voor open stelt

Het universum is natuurlijk een heel breed begrip en jij mag zelf bepalen hoe je deze verbinding vorm wilt geven. Oftewel met wie je wilt communiceren. Dat kan bijvoorbeeld je gids, een engel of een ander lichtwezen zijn. Maar het kan ook zijn dat je alleen met je eigen ziel of hogere zelf wilt communiceren. Of via je intuïtie. Dat is allemaal oké.

Je hebt een vrije wil en jij mag jezelf openstellen. Je kunt dit doen door letterlijk toestemming te geven of om hulp te vragen. Dit kan heel specifiek zijn, bijvoorbeeld door je gids te vragen, of algemener door je open te stellen voor de begeleiding van lichtwezens van 100% zuiver licht en liefde. Voel daarbij wat goed voelt voor jou. De verbinding is er voor jou en jij mag kiezen.

6. Waar geloof jij in?

Wat hier mee samenhangt, is waar jij in gelooft. Daarop past het universum zich namelijk aan. Geloof jij bijvoorbeeld in engelen, gidsen of opgestegen meesters?

Je zou het universum kunnen voorstellen als een diamant waar we allemaal vanuit verschillende kanten of invalshoeken naar kijken. We kijken allemaal vanuit onze unieke visie naar onze verbinding met het universum. Vanuit onze eigen ervaringen, ons eigen geloof. Wat wij geloven is wat wij zien. En dit is gevormd door onze ervaringen en overtuigingen die we mee hebben gekregen. De makkelijkste weg om de verbinding met het universum te ervaren, is door jouw unieke pad te volgen. En dat mag je dus onderzoeken. Hoe het voor jou werkt. Waar jij in gelooft.

Soms vraagt het van je om de mening van anderen los te laten. En dan lijkt dat de mening van bijvoorbeeld je partner te zijn. Maar het zijn je eigen onbewuste overtuigingen die je ooit in je leven bent gaan geloven. Gevoed door wat je mee hebt gekregen in je jeugd, van je ouders, de kerk, school en de maatschappij. Jij mag jezelf daarvan bevrijden en dat doe je door in jezelf te voelen waar jij in gelooft. En door dat voor jezelf te bevestigen.

7. Gelijkwaardigheid als ingang

De verbinding met het universum is als een samenwerking waarbij jij gelijkwaardig bent aan het universum. Jij bent evenveel waard, van dezelfde waarde. Het is niet zo dat jij ‘slechts’ een mens bent en hulp nodig hebt van het universum. Jij bent een spiritueel wezen met een menselijke ervaring en jullie verbinding is er vanuit gelijkwaardigheid. Het is juist super dapper om op aarde te zijn, daar is veel respect voor vanuit de energetische wereld. Er is ook geen oordeel als je niet luistert of er een tijdje niet de ruimte voor maakt. Het is allemaal oké. Ze zijn er voor jou, en tegelijkertijd mag je beseffen dat jij het zelf bent, omdat we allemaal met elkaar verbonden zijn.

8. Twijfelen mag

Twijfelen is juist heel gezond, het zorgt ervoor dat je niet te veel gaat zweven. Tegelijkertijd kun je zelf kiezen waar je je op richt.

Wil jij altijd 100% zeker weten of het waar is? Wil je dat het wetenschappelijk bewezen is of dat je er bewijs voor hebt? Of wil je je laten leiden door wat goed voelt en door wat helpend is? Want wat is waar? Hetzelfde verhaal zal door iedereen anders geïnterpreteerd kunnen worden. En van wie moet het waar zijn?

Het gaat uiteindelijk om het vinden van jouw eigen waarheid, niet dat het de exacte waarheid is. Het is geen wetenschap. Het is leven, ervaren, groeien, genieten en plezier hebben onderweg in je spirituele reis.

Mijn leidraad is of het liefdevol en helpend is. Of het mij inzichten geeft en ondersteunend is in mijn proces. Of ik ermee kan werken en of het een fijne energie is.

Wanneer je je laat leiden door je hart, door wat voor jou liefdevol en helpend voelt, dan stel je je open voor de wonderen van het universum en van het leven. Het leven wordt dan zoveel mooier. Je ervaart de magie en dat is heel fijn voor je innerlijk kind. Het brengt je weer in verbinding met je ziel, met wie jij vanbinnen bent. Met jouw ware zelf. En daarin vind je ook jouw verbinding met het universum.

Dus volg je nieuwsgierigheid en je vreugde en voel binnenin jezelf of het warm en kloppend voelt. Of het je ruimte geeft. Ondanks de twijfel die er misschien ook is. Dat is oké en hoeft niet weg. Jij kunt kiezen waar je je op richt.

9. Fantasie is de brug

Tegelijkertijd mag je ook je fantasie gebruiken. Vaak doen we fantasie af als iets kinderlijks en iets wat we verzinnen en daarom niet echt is. Maar het is juist een hele waardevolle ingang om jouw verbeeldingskracht aan te spreken en om zo ruimte te maken voor je intuïtieve ingevingen.

Daarbij is fantasie de brug naar de energetische wereld om boodschappen te ontvangen. Wanneer je in een meditatie of visualisatie gaat, word je vaak gevraagd om je dingen voor te stellen. En dat is niet voor niets. Je bent op dat moment een brug aan het bouwen naar de energetische wereld. In een meditatie met de engelen, kan dat dus naar de engelen zijn. Maar het kan ook in een visualisatie naar delen van jezelf zijn. Zoals je hoger zelf, je ziel of je innerlijk kind.

Door je iets voor te stellen gebruik je eerst je fantasie, maar op een gegeven moment zul je merken dat het als het ware vanzelf gaat. Dat er nieuwe beelden (of ideeën) komen. Je hebt op dat moment een brug gebouwd naar de energetische wereld en zij gebruiken jouw verbeelding om boodschappen door te geven.

Gebruik dus je fantasie! Je mag altijd achteraf twijfelen en dan nog kun je kiezen waar jij je op richt.

10. Het universum houdt rekening met jou als mens

Bijvoorbeeld met je angsten, maar ook met hoeveel tijd en ruimte jij nu hebt voor jouw verbinding. Wanneer je bijvoorbeeld een tijdje wat minder tijd hebt om te mediteren of om rustig contact te maken, dan kan het zijn dat je meer dubbele getallen gaat zien. Of je krijgt juist meer ingevingen vlak voor het slapen, omdat er dan pas even rust is. Of de boodschap komt in je dromen naar voren.

Daarbij houdt het universum ook rekening met jouw onderbewustzijn. Zo geeft jouw systeem onbewust ook door wat oké voelt. Angst zorgt voor verkramping en dan knijp je de ingevingen af. De ingevingen komen dan op een andere manier, bijvoorbeeld via dieren op je pad.

Als je nog angst voelt of blokkades, dan is dat oké. Dat hoeft niet meteen weg. Misschien dient het nog een nut, het heeft het beste met jou voor. Juist als we ze er gewoon in liefde kunnen laten zijn, kan de verkramping eraf. Vertrouw er maar op dat de verbinding er nu ook al is en dat deze precies past bij wie en waar jij nu bent in je leven.

11. Het universum verandert met jou mee

Jij verandert en jouw verbinding met het universum verandert met jou mee. Het past zich aan waar jij op dat moment in gelooft en waar jij op dat moment behoefte aan hebt. Het is niet dat het eerder niet goed of niet echt was, het kan zijn dat nu iets anders beter bij je past.

Zo kan het zijn dat je de ene periode contact hebt met je gids, een andere periode met de engelen, en weer een andere periode vooral met je Hogere zelf. Het universum oordeelt daar niet over en geeft jou juist alle ruimte.

12. Je bent altijd verbonden

Het is heel normaal als je in bepaalde periodes het contact wat minder voelt. Je mag erop vertrouwen dat je nog steeds verbonden bent met het universum. Ook als je het niet voelt. Vaak is dit op momenten dat je niet goed in je vel zit. Juist dan zijn ze het dichtst bij je, je supporters uit de lichtwereld. Ze zijn er voor jou en je kunt altijd om hulp vragen. Je bent altijd verbonden, en die verbinding begint in jezelf.

13. Het universum zit in jou

Die verbinding is er al via jezelf, want jij bent een spiritueel wezen. Tegelijkertijd zit het universum ook in jou, het is jou en jij bent het universum.

Het universum is niet iets wat we enkel buiten ons hoeven te zoeken, het ligt in ons. De bron van het universum bevindt zich tevens in jou.

Je mag ontdekken hoe dit nu voor jou werkt, op dit moment in je leven, want dat kan veranderen.

En wanneer je het niet voelt, keer dan naar binnen, binnenin je hart. Want jouw ziel en essentie zijn de toegangspoort tot het universum. Je hoeft je alleen maar met jezelf te verbinden om verbonden te zijn met het universum. Er is hulp voor jou, op velerlei manieren, en welke hulp dat is, dat antwoord is voor iedereen anders. Jouw ziel weet het antwoord, want het staat in direct contact met het universum. Door je weer te verbinden met je ziel, ben je verbonden met het universum.

Leg je ervaringen met het universum vast

Wat heel fijn kan zijn is om je ervaringen vast te leggen. Want vaak krijg je meer door dan je denkt. Door twijfel redeneer je het misschien weg of je vergeet het door de waan van de dag. Ik deel hieronder twee manieren om jouw verbinding vast te leggen.

Tip 1: Schrijf het op

Door het op te schrijven (bijvoorbeeld in een intuïtieboekje) zul je meer inzicht krijgen. En ook wat niet werkt is waardevolle informatie, je leert hiervan dat een andere manier beter bij je past. Zo groeit je zelfvertrouwen en vaak kun je achteraf ook de rode draad zien.

Tip 2: Maak een visionboard over jouw verbinding met de energetische wereld.

Als je dan hebt ontdekt hoe het werkt, dan kun je hier ook een visionbord van maken. Een soort collage van plaatjes en woorden om het inzichtelijk te maken. Hoe ziet jouw verbinding er nu uit? Welke bronnen gebruik je? Hoe en met wie maak jij contact? Waar geloof jij in? En hoe communiceert de energetische wereld met je? Je kunt dit visionboard altijd weer aanpassen en aanvullen, het gaat om hoe het op dit moment voor jou werkt.

Wanneer je even twijfelt aan je verbinding, kun je altijd je intuïtieboekje of je visionboard erbij pakken.

Hoe werkt de verbinding met het universum bij jou?

Jouw verbinding met het universum is uniek en je mag zelf gaan ontdekken hoe dit voor jou werkt. Daarbij mag je experimenteren en proberen. Het hoeft niet perfect te gaan. Sta jezelf toe om te ontdekken wat voor jou werkt en ook wat minder fijn voor jou werkt. Volg je nieuwsgierigheid en je vreugde en voel wat goed voelt voor jou.

En als je niet weet waar je moet beginnen, keer dan eerst naar binnen. Waar geloof jij in? Dat antwoord kun je alleen in jezelf vinden. Jouw verbinding met het universum is dus allereerst een weg naar binnen. Een ontdekkingstocht waar jij je hele leven over mag doen. Wat zich mag ontvouwen. Je hebt geen haast, je hoeft niets te bereiken, want die verbinding is er al.

Je mag beseffen dat je al verbonden bent. Via je hart, je ziel. Het is de toegangspoort naar jouw verbinding met het universum. En tegelijkertijd mag je beseffen dat het universum in jou zit.

Zelfbevrijding en jouw verbinding met het universum

Hoe meer je jezelf kunt gaan verbinden met je ziel, hoe eenvoudiger het wordt om jouw verbinding met het universum te voelen en om jouw eigen weg hierin te vinden. Vanuit de verbinding met je ziel kun je jezelf bevrijden van alle overtuigingen, conditioneringen en overlevingsmechanismes die je in je leven ontwikkeld hebt en die je er nu van weerhouden om je verbonden te voelen. Verbonden met jezelf, en van daaruit ook met de mensen om je heen én met het universum.

P.S. De verbinding met je ziel is een van de drie pijlers die ik hanteer om jezelf te bevrijden wanneer je het gevoel hebt dat je vooral aan het overleven bent, zodat je weer voluit kunt genieten van een lichter leven.

Wil je meer weten over de drie pijlers van zelfbevrijding?
Vraag dan hier mijn gratis e-book ‘Van overleven naar voluit genieten’ aan en ontdek meer over de drie pijlers tot zelfbevrijding.

 

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

 • Delen

2 Reactie(s)

 1. Aletta Lucía says:

  Jaaa, Nicole, wat leuk dat je hier nu ook een gastartikel schrijft, en er echt klaar voor bent! Inspirerend, voelt alsof ik net ietsje achter je aan kom, op een enigszins vergelijkbaar pad 😉

  Heel mooi geschreven ook trouwens, dank je..!

  1. Nicole Nefs-Willard says:

   Dankjewel Aletta!
   Wat superleuk om te horen:)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.