De kracht van intentie werkt niet voor mij, wat is er aan de hand?

Posted on
de kracht van intentie

De kracht van intentie is eigenlijk de Nederlandse versie van the law of attraction. Heel kort door de bocht gezegd betekent het dat je door middel van focus en visualisatie neerzet wat jij graag in je leven zou willen hebben.

Dit is iets wat mij al jaren fascineert. Zeker omdat ik er hele leuke resultaten mee bereikt hebt. Zo heb ik bijvoorbeeld de juiste laptop heel goedkoop gevonden, maar ook de meest fantastische klanten gekregen.
Toch zie ik ook dat het niet altijd werkt en dat is heel logisch voor mij. Soms heb je niet de juiste focus of hoort wat jij wilt aantrekken niet in je leven. Tenminste zo zie ik het.

Focussen is heel belangrijk

Om je intentie namelijk goed aan het universum door te geven, is het namelijk heel belangrijk dat je dat doet met pure rust en zekerheid in jezelf. Eigenlijk is moet het een hele krachtige stem in jezelf zijn die zegt: ‘dit wil ik’.
Dit bereik je meestal als je eerst mediteert en daardoor in zo’n lekkere trance raakt.

Daarna mag je het loslaten. Je hebt het doorgegeven. Natuurlijk moet je blijven opletten, zelf werken en je intuïtie blijven volgen, zodat je het wel ziet en voelt wanneer er aan je intentie gehoor wordt gegeven.
Het moet alleen geen obsessie worden, want als je het op die manier vasthoudt, verkramp jij en verkrampt de stroming ook.

Waarom de kracht van intentie niet altijd werkt

Toen daarom laatst een webinar van mindvalley voorbij kwam dat hierover ging, heb ik me gelijk aangemeld. Gewoon uit nieuwsgierigheid wat erover gezegd ging worden.

Daar kwamen ze met de meest geweldige uitleg over waarom the law of attraction niet altijd werkt. Het was iets wat ik zelf nog niet bedacht had of bij stil gestaan had. Ze zeiden namelijk het volgende:

Stel je voor dat je in een restaurant zit en je bestelt de soep, dan geeft de ober dat door aan de kok en die gaat aan de slag. Op een gegeven moment duurt dit voor jouw gevoel te lang en roep je de ober weer bij je. Daar zeg je tegen: “laat die soep maar zitten, ik wil de carpaccio.” De ober loopt naar de keuken en laat de kok de soep weggooien, ook al was die bijna klaar.
Net voordat de carpaccio klaar is (wat jij niet weet), bedenk je jezelf weer.  Je hebt eigenlijk helemaal geen trek in vlees en wilt dus toch maar de stokbrood met kruidenboter.
Je roept weer de ober bij je en geeft dit door. Hierdoor gooit de kok weer zijn gerecht, die bijna klaar was, weg.

Uiteindelijk heeft de kok dus 2 goede lekkere gerechten weggegooid omdat jij geen geduld had of omdat je van mening veranderende.

Dit werkt ook zo met de kracht van intentie oftewel the law of attraction. Soms moet je even wachten tot de resultaten zich manifesteren en als je daar niet het geduld voor hebt of veel twijfelt over wat je werkelijk wilt, kan het makkelijk zijn dat je resultaten niet komen omdat jij iets anders bestelt.

 

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.