Krachtig zijn: als je dit ervaart, ben jij stiekem heel krachtig van binnen

Posted on
krachtig zijn

We willen allemaal wel sterk en krachtig zijn, maar wat betekent dat eigenlijk voor jou? Wanneer is iemand sterk en krachtig? Wat doet iemand dan?
Die vragen kunnen best lastig te beantwoorden zijn, want ware kracht vind je binnen in.

Mythes over krachtig zijn

Omdat kracht binnenin je leeft en niet buiten jezelf zijn er een aantal mythes ontstaan over kracht en krachtige personen. Dit zijn daar een aantal van.

Krachtige personen voelen zich altijd goed

Een van die mythes is dat mensen die in hun kracht staan altijd stralen en zich altijd goed voelen. Het gaat goed met ze en daardoor hebben ze nooit een baaldag en zijn ze ook nooit somber.
Gelukkig werkt het anders. Sterke mensen zijn ook gewoon mensen en hebben ook zeker gewoon hun ups en downs.
Ze zijn dus niet die euforische mensen die altijd stralen en lachen.

Al lachen ze natuurlijk wel veel, want ze weten dat lachen je een goed gevoel geeft.
Wat ze wel doen is hun baaldagen omarmen en vergevingsgezind naar zichzelf zijn.
Ze pushen zichzelf niet, want ze weten dat ze zichzelf er doorheen trekken en zich morgen ineens een stuk beter kunnen voelen.

Als je sterk bent huil je nooit

Deze mythe geldt al helemaal voor sterke mannen. Huilen doe je niet als je sterk bent. Je zet je verdriet gewoon aan de kant als je het al hebt en gaat gewoon door.
Eigenlijk zegt dit dus dat je als je sterk bent je emoties blokkeert en begraaft.

Dat is een van de meest verkeerde dingen die je kunt denken, omdat je dan juist blokkades voor jezelf creëert die heel veel pijn doen. Daardoor is het veel moeilijker geworden om bij je kracht te blijven.

Als je sterk bent, dan lukt alles

Sterke mensen zijn doorzetters waarbij alles lukt. Door hun kracht denderen ze over tegenslagen heen en komt het altijd wel goed.
Het komt ook zeker wel goed bij ze, maar dat komt omdat ze vertrouwen in zichzelf hebben en geduld hebben. Ze geven zichzelf de tijd en zien de dingen die fout gaan als kanzen om te leren.

Krachtig zijn: dit zijn de signalen die aangeven dat jij stiekem heel krachtig bent

Je bent er nog steeds, na alles wat je meegemaakt hebt

Je hebt vast wel het een en ander meegemaakt. Je hebt verdriet gekend waarvan je dacht dat je die niet aan zou kunnen en toch ben je doorgegaan.
Je staat nog steeds op en komt nog steeds elke dag je bed uit.

Dat is pas een teken van echte kracht en daar mag je trots op zijn.

Je blijft naar jezelf kijken en je eigen innerlijke problemen oplossen

Innerlijke kracht komt voort uit jezelf. Je hebt dan ook lef nodig om daarmee in contact te komen en ermee in contact te blijven. Dat lukt alleen als je naar jezelf durft te kijken en je problemen durft op te lossen.

En je moet eigenlijk ook toegeven dat het bijzonder veel kracht vergt om je pijn onder ogen te komen en het te omarmen, terwijl dat wel iets is wat je keer op keer doet.

Je probeert steeds liever voor jezelf te zijn

Je weet dat je lief voor jezelf moet zijn en al die onzin over hoe je moet zijn los moet laten. Je beseft dat dit je aangepraat en aangeleerd is en je laat het los.
Als jij bewust steeds liever voor jezelf probeert te zijn, is dat al een teken dat je heel krachtig bent.

Je omarmt je emoties

Hetzelfde geldt voor het omarmen van je emoties. Het is helemaal niet makkelijk, maar je doet het wel. Je bijt door je eigen weerstand en angst heen en omarmt je eigen gevoel. Daar heb je echt heel veel kracht voor nodig.

Je geeft je grenzen steeds beter aan

Als jij besloten hebt dat je beter voor jezelf gaat zorgen en beter voor jezelf leert op te komen, dan zegt dat al heel veel. De keuze maken dat te doen vergt van jou dat je je behoefte om goed genoeg te zijn voor anderen loslaat en voor jezelf gaat.
Dat is pas krachtig zijn.

 

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.