Negatief denken kost je deze 2 dingen zonder dat je het zelf door hebt

Posted on
negatief denken

Dat negatief denken niet goed voor je is weet je waarschijnlijk zelf ook wel, maar hoe schadelijk het daadwerkelijk is voor je leven weten we vaak niet. De volgende 2 dingen gebeuren dan ook vaak als je een negatieve mindset hebt, zonder dat je het doorhebt.
Ik hoop dan ook dat dit voor iemand een wake-up call is, zodat deze weer echt kan gaan genieten van het leven.

Negatief denken kost je dit

Het kost je relaties die eigenlijk niet zo slecht voor je waren

Als je eenmaal een negatieve mindset hebt is het erg lastig om de goede dingen van mensen te zien die je al irriteren. Eigenlijk focus je jezelf alleen maar op de dingen die niet goed gaan en die een ander fout doet. Uiteindelijk zie je zelfs alleen maar die dingen, waardoor je je alleen maar rotter gaat voelen.

Je ziet en voelt niet meer dat iemand ook zijn best voor je doet en welke dingen er wel goed gaan. Je bent je niet meer bewust van de kleine dingen die iemand voor je doet en je hoort niet meer wat iemand werkelijk zegt en bedoelt.
Je kijkt namelijk door een bril van negativiteit en vertaalt ook alles naar het negatieve.

Dat kunnen heel veel mensen niet aan waardoor ze bij je weggaan of jij gaat weg, omdat het toch al te slecht is.

Het kost je jezelf

Door het negatief denken luister je niet meer naar je eigen gevoel en je innerlijke zelf, omdat deze je proberen het positieve te laten inzien.
Hierdoor verbreek je uiteindelijk het contact met jezelf, omdat het vechten tussen positief en negatief je te veel energie kost. Je bent moe en wilt rust en dat piekeren en malen helpt daar echt niet bij. Je wilt niet meer naïeve zijn, dus negeert die stem die dat wel is.

Het probleem hiervan is dat je alleen maar vermoeider en ongelukkiger wordt, waardoor het alleen maar lastiger wordt om weer positief te gaan denken.

 

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.