3 lessen die horen bij spirituele groei

Posted on
3 lessen die horen bij spirituele groei

Bij elke spirituele groei komen inzichten omhoog en lessen aan bod. Dat hoort bij het proces van jezelf spiritueel ontwikkelen. De volgende drie lessen horen sowieso bij spirituele groei.

Spirituele groei les 1: iedereen heeft goede en slechte kanten

Een van de wisseling in inzicht die je ervaart in je spirituele ontwikkeling is die van het zien van de goede en slechte kanten van mensen.
De ene keer zit je namelijk in een fase waarbij je hoofdzakelijk de mindere kanten van iemand ziet. Het lijkt dan wel alsof de meeste mensen egoïstisch zijn en niet eerlijk zijn.
De andere keer zit je in een fase waarbij je dwars door alles heen prikt en de ziel van mensen ziet. Je ziet hun potentie en hun ware aard. Je ziet wat je te geven hebben en de waardevolle persoon die ze werkelijk zijn.

Het is belangrijk dat je deze twee inzichten met elkaar gaat verenigen en met elkaar gaat verbinden. Iedereen heeft namelijk goede en slechte kanten en dat is oké. Dat is prima, breng het alleen voor jezelf in balans, anders ga je zelf van links naar rechts in de relaties met de mensen om je heen.

Spirituele groei les 2: hoe meer je je focust op jezelf, hoe meer je voor anderen kunt doen

Ik hoor het zo vaak: “ik moet meer tijd maken voor mezelf, maar er zijn al zo weinig mensen die voor anderen zorgen.” Dat klopt helemaal.
We zitten alleen in een energetische fase waarin we uitgenodigd worden nu eerst zelf te groeien en voor onszelf te zorgen. Ervoor te zorgen dat we zelf in balans zijn en gezond zijn.
Als we dat bereikt hebben, kunnen we vanuit onze eigen groei degene die niet meegegaan zijn echt helpen. Dit is niet helpen vanuit pushen of vanuit medelijden, maar vanuit universele liefde en begrip, rust en geduld.

Spirituele groei les 3: je bent nooit echt alleen, maar alleen zijn is goed

Je hebt alleen zijn nodig om tot jezelf te komen, te ontladen en te groeien. Maak er daar dus ook tijd voor, al kan alleen zijn hele moeilijk zijn.

Alleen is zo alleen, maar je bent nooit alleen. Je hebt namelijk altijd je gidsen, de engelen en God. Je hebt de Kosmos.
Als je daarop gaat vertrouwen, ga je het ook voelen en dan kun je op de juiste manier alleen zijn om jezelf verder te ontwikkelen.

 

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.