3 tips om loslaten makkelijker te maken

Posted on
loslaten makkelijker maken

Loslaten makkelijker maken, hoe doe je dat? Als je relatie voorbij is of als je een vriendin kwijtraakt, zul je deze moeten loslaten en dat gaat niet altijd even makkelijk. Soms moet je verhuizen en moet je je huis loslaten of moet je juist afstand doen van bepaalde spullen.
Maar het kan ook zijn dat je gewoontes los moet laten of oude gedachtes en patronen.

En dat gaat altijd gepaard met pijn. Loslaten is niet leuk, zelfs al is het beter voor je om los te laten. Er is altijd een deel van je dat zich weer vast wil grijpen, omdat het verlies voelt en verdrietig is.

Loslaten makkelijker maken: 3 tips

Deze tips helpen je hiermee om te gaan en het loslaten makkelijker te maken.

Maak voor jezelf duidelijk wat je precies loslaat

Ons hoofd heeft helaas altijd de neiging om er dingen bij te verzinnen en de situaties op te blazen. Ga terug naar de kern, wat laat je dan precies los?
Houd je focus daarop.

Stop jezelf als je beren op de weg gaat creëren of als je hele ‘wat als’ scenario’s gaat gaat bedenken.
Verbind niet van alles en nog wat aan de situatie, maar blijf gefocust op wat er daadwerkelijk is.
De rest zie je vanzelf wel, want meestal valt dat reuze mee.

Focus jezelf op wat het je oplevert

Blijf niet denken aan de goede dingen die je misschien verliest, maar focus jezelf op wat het je oplevert. Er is namelijk altijd een reden dat je loslaat en er komt ook altijd iets uit voort.
Meestal zijn daar worden als rust en vrijheid aan gekoppeld of dichterbij jezelf komen en eerlijk is eerlijk, dat is toch waar het allemaal om draait.

Schrijf daarom duidelijk op wat het je oplevert en verlies dat niet uit het oog. Dat is namelijk de reden dat je dit doormaakt, dat dit gebeurt en dat helpt je erdoorheen te komen.

Laat het je leven niet overnemen

Natuurlijk heb je pijn, maar dat is geen excuus om jezelf op te sluiten. Niet heel je leven bestaat uit dit ene ding of uit deze ene persoon. Zorg ervoor dat je dingen blijft beleven, ervaringen blijft opdoen en dat je voor jezelf blijft zorgen.

Doe iets spontaans, iets leuks en geef jezelf uitdagingen. Dat heb je nodig om in je eigen goede energie te blijven.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.