Luisteren naar je gevoel of naar je verstand?

Posted on
Luisteren naar je gevoel of naar je verstand

Luisteren naar je gevoel of naar je verstand. Wanneer volg je je hart en wanneer luister je naar je verstand?  Je weet dat je naar je hart moet luisteren om gelukkig te worden, maar je weet ook dat je je verstand nodig hebt om te leven in deze wereld.
Zo kan je hart bijvoorbeeld zeggen dat je moet stoppen met je werk, maar je verstand weet dat dat niet kan, omdat je geld moet verdienen. Wat doe je dan?

Luisteren naar je gevoel of naar je verstand: vind de middenweg

Het is niet zo dat je je verstand volledig aan de kant moet zetten en blind op je hart moet vertrouwen. Net zoals het ook niet werkt als je je gevoel volledig negeert. Het is allemaal niet zo zwart wit. Je mag juist op zoek gaan naar de midden weg.
Staart je niet blind op wat wel en wat niet kan, maar ga op zoek naar oplossingen en mogelijkheden, zodat je verder komt.

Neem bijvoorbeeld het voorbeeld van niet gelukkig zijn op je werk. Je hart wil stoppen, je verstand weet dat dit niet kan.
Dan kun je hierover eindeloos blijven piekeren. Je kunt je blijven focussen op de reden waarom je wilt stoppen. Je kunt je geld wel inkomen wel blijven tellen, maar daar schiet je niks mee op.

Wat wil je echt?

Ga op zoek naar de manier waarop je wel je geld zou willen verdienen. Wat zou je willen doen?
Onderzoek wat je daar nog voor moet leren of voor moet ervaren.

Maak een lijst met mogelijkheden hoe je daar zou kunnen komen en plan het in.
Doe elke week in je vrije tijd iets dat je op weg helpt.

Zo combineer je je gevoel en verstand en geef je jezelf de ruimte en de tijd om te groeien en verder te komen.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.