4 dingen die je jezelf niet meer aan mag doen

Posted on
Dingen die je jezelf niet meer aan mag doen

Dingen die je jezelf niet meer aan mag doen. Er zijn van die dingen die je jezelf (onbewust) aandoet die ervoor zorgen dat het helemaal niet zo lekker met je gaat. Het gewoontes die je leven zwaarder maken dan het daadwerkelijk is.

Deze dingen zijn meestal niet eens van puur van jou. Je hebt ze aangeleerd gekregen van de maatschappij of simpelweg van je ouders. Misschien deed je moeder wel een aantal van deze dingen en ben jij het na gaan doen of misschien zijn het dingen die je vader zei die ervoor gezorgd hebben dat jij deze gewoontes hebt ontwikkeld.

Als je dit ineens beseft, snap je nog beter waarom je deze gewoontes los moet gaan laten. Je hebt ze helemaal niet nodig en leveren je meer pijn op dan houvast.

4 dingen die je jezelf niet meer aan mag doen

Lelijk doen over je lichaam

We hebben zo’n vertekend beeld van lichamelijke schoonheid gekregen en er wordt zoveel over gezeurd dat we ons eigen lichaam kunnen gaan afkraken zonder dat daar echt een reden toe is.

En als je je eigen lichaam niet meer waardeert, kun je daar heel erg onzeker van worden. Je gaat jezelf focussen op het uiterlijk van jezelf en van anderen zonder er echt realistisch naar te kijken.
Dat maakt je verdrietig en geeft een heel onveilig en waardeloos gevoel.

Boos blijven op jezelf om de fouten die je hebt gemaakt

Iedereen maakt fouten en jij dus ook en dat is helemaal oké. Van fouten kun je namelijk leren en groeien. Fouten maken biedt kansen voor je eigen ontwikkeling en het maakt je weer bewust van wat je doet en wie je bent.

Er is niks fouten met fouten maken, dus maak er zelf ook niet zo’n probleem meer van. Het gaat alleen maar ten koste van jezelf en levert je niks op.

Ongeduldig zijn

Je wilt het en je wilt het nu. Dit creëert zo’n sterke tunnelvisie dat je niet eens meer kunt genieten van de mooie dingen van het leven. Je kunt hierdoor zelfs vergeten om te leven en dat is iets waar je spijt van kunt krijgen.

Geef jezelf de tijd om te leven en te genieten. Blijf gefocust op wat je wilt en wat je gaat bereiken, maar kijk ook om je heen en wees dankbaar voor wat er al is.
Zo voorkom je dat ongeduldig zijn jou jouw geluk ontneemt.

Vasthouden aan het verleden

Natuurlijk moet je jezelf de tijd gunnen om de dingen die je hebt meegemaakt te verwerken en daar hoef je echt geen druk achter te zetten, maar er komt een punt dat je je verleden als een excuus gaat gebruiken om geen risico’s te hoeven nemen.
Verschuil je niet achter een ‘ik weet niet wanneer ik dat doe’, want als jij echt heel eerlijk bent tegen jezelf, dan weet je het wel. Durf naar jezelf te kijken en je gevoel te voelen, dan kun je hier ook van loskomen.

Een voorbeeld hiervan is als jij bedrogen bent door je ex partner. Je hebt de bodem onder je voeten voelen verdwijnen en die pijn volledig doorleeft. Je hebt jezelf hier weer uitgetrokken en bent een nieuwe liefde tegen gekomen.
Maar nu komt de angst in het spel door je verleden. Je durft je niet volledig te geven aan deze nieuwe partner, omdat je jezelf bezighoudt met de gedachte dat je verleden zich kan herhalen. Soms ben je er zelfs van overtuigd dat het zichzelf zal herhalen.
Dat is het moment dat je tegen jezelf moet zeggen: “Stop! Dit wil ik niet.”
Laat wat er met je ex gebeurt is bij je ex en gebruik dat niet om het heden of het verleden in te vullen.

Dit waren de 4 dingen die je jezelf niet meer aan mag doen. Welke gewoontes wil jij nog meer loslaten?

 

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.