Maak jezelf niet afhankelijk van anderen

Posted on
afhankelijk van anderen

afhankelijk van anderenMaak jezelf niet afhankelijk van anderen. Jij bent jij en ik ben ik. Ondanks dat we volledig met elkaar verbonden zijn, zijn we niet afhankelijk van elkaar.

Wat je dus ook zeker niet hoeft te doen is jezelf afhankelijk maken van een ander. Natuurlijk klinkt dit heel logisch als ik het zo zeg, maar toch gebeurt het nog heel erg veel.

We groeien namelijk op bij onze ouders, waar we afhankelijk van zijn en dat is helemaal niet erg, want in de pubertijd maken we onszelf weer los van onze ouders, zodat we volledig bij onszelf uitkomen. Dat is tenminste de ideale situatie.

Wat er ook kan gebeuren is dat je een bepaalde onzekerheid als kind opbouwt, een bepaalde kwetsbaarheid. Vanuit die kwetsbaarheid kan je te zorgzaam worden voor anderen of juist goedkeuring nodig hebben van anderen.
Deze dingen zorgen er weer voor dat je gevoelig wordt voor anderen en als je er niet bewust van bent, kan dat ertoe leiden dat je aan anderen gaat hangen. Dat je jouw gevoel afhankelijk maakt van de mening van anderen of het geluk van anderen.

Dit betekent niet dat je perse aan de slag moet met die kwetsbaarheden of onzekerheden, zolang je jezelf er maar bewust van blijft en je eigen geluk en gevoel bij jezelf houdt.
Je mag nog wel voor een ander zorgen, omdat je dat fijn vindt of waarden hechten aan de mening van een ander, omdat die ander ook wijsheid bezit, maar dit hoeft niet jouw geluk of zelfvertrouwen te beïnvloeden.

Ga eens in jezelf na of je jezelf in dit artikel herkent. Als dat zo is, is het natuurlijk aan te raden om ook wat te gaan doen met je eigen onzekerheden of kwetsbaarheden, maar het hoeft niet.
Zolang je maar besluit dat jouw geluk en zelfvertrouwen bij jezelf vandaan komt, hoef je ook niet afhankelijk van anderen te zijn

close
mailpoet

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.