Een blok op je maag voelen, wat betekent dat?

Posted on
Een blok op je maag voelen

Een blok op je maag voelenEen blok op je maag voelen. Heb jij dat gevoel ook al eens gehad? Dat je een blok op je maag voelt, zo’n zeurende druk waar je gewoon beroerd kan worden? Het kan je misselijk maken en ook heel erg moe. Dat gevoel heeft je iets te vertellen. Het waarschuwt je dat je ergens heel sterk weerstand bij voelt.

Een blok op je maag voelen is letterlijk de fysieke uiting van geen goed gevoel hebben bij iets. Dit kan een persoon zijn, maar ook een situatie of een planning. Het is een vertaling van je intuïtie/voorgevoel dat iets niet goed voor je is.
Het is dan ook gelijk aan jou om te onderzoeken wanneer dit gevoel opspeelt en wanneer het het heftigste is. Dat zegt namelijk precies waar je eigenlijk geen goed gevoel bij hebt en wat misschien helemaal niet zo goed voor je is.

Dit gevoel zegt letterlijk: stop! Maar waarom zegt het zo duidelijk stop? Onderzoek is of je daar misschien al een idee bij hebt. De kans is groot dat je dat al hebt, dus twijfel daar niet aan en schuif het ook niet zo makkelijk aan de kant.
Je hebt niet voor niets een blok op je maag.

Een blok op je maag voelen als gevolg van angst

Het kan ook een gevolg zijn van een angst dat je dit zo sterk ervaart. Als dat het geval is, komt er vaak benauwdheid om de hoek kijken met een druk op je borst. Angst werkt benauwend.
Ook angst is er niet voor niets en wil je iets zeggen/ergens voor waarschuwen. Wat is dat? Neem de tijd en de rust om te luisteren naar je angst.
Heeft je angst gelijk of niet? Als je angst gelijk heeft, dan zal je toch iets moeten veranderen. Als je angst geen gelijk heeft, is dat een aanwijzing dat je nog iets mag verwerken of je relatie met je angst mag veranderen.
Zo’n sterke angst die geen gelijk heeft is namelijk vaak het gevolg van een nare ervaring uit het verleden of het gevolg van het continu vechten tegen de angst.

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.