4 manieren om je te wapenen tegen negativiteit

Posted on
manieren om je te wapenen tegen negativiteit

Manieren om je te wapenen tegen negativiteit. Als je een positieve houding hebt, dan voel je je goed, dat weten we ondertussen allemaal, maar toch ontkom je niet aan negativiteit om je heen.

Je komt namelijk altijd wel mensen tegen die gefocust zijn op de dingen die fout gaan of die een negatieve houding hebben.
Als je met deze mensen praat, voel je je positieve energie vaak langzaam verdwijnen en is het moeilijk om je goede houding en gedachtes te blijven behouden. Het voelt als een druk die het zo uit je handen trekt.

Als het niet de mensen zijn die je tegenkomt, zijn het wel de nieuwsberichten die je overal hoort en die je echt somber kunnen maken. Of misschien krijg je ook zelf wel slecht nieuws te verwerken.

Hoe kun je jezelf hier tegen wapenen? Met een of meerdere van deze 4 tips!

4 manieren om je te wapenen tegen negativiteit

Focus je op jezelf

Haal je aandacht weer naar jezelf toe. Voel je eigen lichaam weer, je voeten weer en adem rustig en diep in en uit. Jij ben jij en jij bent dus niet die ander.
Wat vind je zelf van het onderwerp waar over gepraat wordt? Wat is jouw gevoel erbij?

Haal weer even bewust je eigen aura en energie naar jezelf toe en doe net alsof je een jas vol positiviteit aantrekt.
Het gaat om jou en niet om hun. Dat is niet egoïstisch, dat is voor jezelf zorgen, omdat je jezelf waardevol vindt.

Waar ben dankbaar voor?

Je hebt altijd dingen in je leven waar je blij mee bent of dankbaar voor bent. Of het nu gaat om je moeder of die ene lieve vriendin of dat het die vakantie van 2 jaar geleden is.
Denk daar weer even helemaal aan terug en voel daar die heerlijke positieve energie weer van. Dat laad je weer heerlijk op!

Vul de toekomst niet in

Negatief beladen gesprekken gaan vaak over hoe dingen nog erger gaan worden, over een donkere toekomst. Ga daar niet in mee. Bedek je oren of sluit je af voor het gesprek door aan andere dingen te denken, bijvoorbeeld aan de dingen waar je dankbaar voor bent of juist aan een mooie toekomst.

Als je dat weet te doen, neem je die negativiteit ook niet mee naar huis.

Manieren om je te wapenen tegen negativiteit: reageer positief

Misschien spreek je je positieve reactie uit en misschien houd je hem voor jezelf, in je eigen gedachtes. Beide is even goed, als je er voor jezelf maar een positief dialoog van maakt.

Als het gaat over hele nare verhalen kun je ook opzoek gaan naar de positieve acties van andere mensen. Er is altijd wel licht in de duisternis te vinden, dus richt je daarop en reageer daarop.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.