3 manieren om je zorgen los te laten

Posted on
manieren om je zorgen los te laten

Manieren om je zorgen los te laten. We hebben allemaal wel eens van die momenten waarop en fases waarin we ons te veel zorgen maken. Dat hoeft niet altijd erg te zijn, want het helpt ons om dingen goed te overdenken en te overwegen. Het gaat pas fout als je je zorgen niet meer los kunt laten en ze je ook gaan blokkeren. Dan schieten je zorgen continu door je hoofd heen en word je er heel onrustig van. Bij de meeste mensen gaat dit vervolgens ook nog eens ten kosten van hun slaap, wat het allemaal nog erger maakt.

Hoe doorbreek je dan zo’n cirkel? Hoe laat je je zorgen dan weer wat meer los?

Manieren om je zorgen los te laten

Jezelf uiten

Er zijn heel veel verschillende manieren om je zorgen weer wat meer los te laten. De allerbelangrijkste daarvan is jezelf uiten. Als jij je gedachtes en zorgen puur voor jezelf houdt en ze niet uitspreekt, ben je aan het binnenvetten.
Die term ken je vast wel en je kent waarschijnlijk zelf ook wel een aantal binnenvetters in je omgeving. Daarvan denk je waarschijnlijk altijd: ‘als ze nou eens zouden delen wat er in hun omgaat, zou het een stuk beter met ze gaan. Dat klopt, en daarom moet je het zelf ook doen.

Focus jezelf op de positiviteit

Als je merkt dat je verdrinkt in je zorgen en je in een verkeerde en onterechte negatieve spiraal terecht komt, dan is het tijd om te gaan omdenken. Hier piekeren heeft dan namelijk zijn echte functie verloren en ben je jezelf aan het kwijtraken.

Zo kun positiever denken:

  • Ga weer terug naar waar jij dankbaar voor bent
  • Neem tijd voor jezelf
  • Probeer weer heel bewust de mooie kleine dingetjes voor jezelf te benoemen
  • Zet positieve affirmaties in
  • Maak een lijstje met mooie herinneringen

Zo kan ik nog wel even doorgaan. Het gaat er met name om dat jij je weer bewuster wordt van de mooie fijne dingen en je daar dagelijks weer mee bezig gaat houden.

Kom weer in beweging

Jezelf zorgen maken betekend eigenlijk ook dat je vastzit. Je staat stil en komt niks verder. Daarom kan in beweging komen ook een hele goede manier zijn om je zorgen los te laten. Je kunt bijvoorbeeld lekker gaan wandelen in de natuur of gaan sporten.

Daarnaast kun je ook mentaal in beweging komen door te puzzelen of lekker creatief aan de slag te gaan. Het gaat erom dat je iets doet wat echt bij jou past, dan werkt het het beste.

 

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.