De werking van obsidiaan

Posted on
de werking van obsidiaan

Obsidiaan is een bijzonder sterke steen die ontzettend goed helpt bij mensen die te veel denken. Met name mensen die last hebben van negatieve denkpatronen en daardoor vastlopen in zichzelf hebben veel aan deze steen.

Dit is namelijk een steen die ervoor zorgt dat je veel zelfinzicht krijgt. Daarnaast krijg je ook steeds meer inzicht in de wereld. Deze steen helpt je om je twijfels te verminderen en negativiteit los te laten. Omdat daarnaast ook de verwerking van je onverwerkte emoties in gang gezet wordt, lijkt het wel alsof al je bagage steeds meer opgeruimd wordt.

Deze steen zal dan ook zeker niet voor iedereen zijn, want hij haalt emoties, ervaringen en inzichten naar boven om ze te verwerken. Dit kan best confronterend zijn. Dit is wel precies wat de steen zo krachtig maakt en waardoor je blokkades en patronen kunt doorbreken.

De kleur van een obsidiaan

Obsidiaan kan vele kleuren hebben. De meest voorkomende soorten en kleuren zijn:

 • de sneeuwvlok obsidiaan die zwart met witgrijze vlekken is.
 • de zwarte obsidiaan die helemaal zwart is
 • de mahonie obsidiaan die vaak rood/bruin is

Werkgebied

onrust, blokkerende denkpatronen, zelfverwijt. Geeft zelfinzicht en inzicht in de wereld. Ondersteunt persoonlijke ontwikkeling en helpt onverwerkte emoties te verwerken.

Chakra’s

De stuitchakra wordt het meeste beïnvloedt door de werking van deze edelsteen.

Te combineren met

Bergkristal en toermalijn

Sterrenbeeld

De sterrenbeelden die meestal aansluiting vinden bij deze edelsteen zijn steenbok en schorpioen.

Verzorging

Obsidiaan is een hele makkelijkste steen die niet vaak gereinigd of geladen hoeft te worden. Meestal hoeft dat pas als je zelf het idee hebt dat hij niet zo lekker meer werkt. Dan is afspoelen onder water al voldoende. Mocht je toch net even wat meer willen doen, dan kun je hem laden door hem in het licht van de volle maan te leggen.

Klik hier voor meer informatie over het verzorgen van edelstenen
 

*Edelstenen hebben een energetische werking en deze is niet wetenschappelijk bewezen.
Doe jezelf alsjeblieft nooit tekort en ga met klachten altijd eerst naar de arts of professional.

 

2 Reactie(s)

 1. Melissa says:

  Hoi Scarlet, ik heb een vraag over de obsidiaan. Wij hebben eentje bij ons op reis, gekregen van mijn opa en we hebben het gevoel dat de steen pech brengt. Voornamelijk mijn man heeft er last van. Kan de steen ook negatieve invloedeb hebben? Wat is het beste te doen? Ik doe een gegeven iets niet graag weg, maar weet ook niet zeker of het verstandig is de steen bij ons te houden. Helpt het de steen te reinigen of iets dergelijks… verstoppen in een fluwele zakjes? Hoor het graag!

  1. Scarlet says:

   Een steen kan ook negatieve energie in zich opgeslagen hebben, maar dan moet iemand dat wel aan de steen hebben gegeven.

   Het kan ook zijn dat de steen niet bij je past, dan wordt je er erg onrustig van en krijg je er meestal ook hoofdpijn van als je hem vast hebt.

   Wat je in ieder geval kan proberen is deze een nachtje in koud water te leggen. En anders is het fijn om er een toermalijn of hematiet bij te hebben, maar da is misschien vrij lastig op vakantie. 🙂

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.