Meer genieten op je werk. Zo doe je dat

Posted on
meer genieten op je werk

meer genieten op je werkMeer genieten op je werk. Een groot gedeelte van de week ben je niet thuis en ben je ook niet op bezoek bij vrienden of familie. Een groot gedeelte van de week ben je vaak te vinden op je werk.

We worden op jonge leeftijd verplicht te kiezen waar onze interesses liggen en in welke onderwerpen we ons willen verdiepen. Dit gebeurt op de middelbare school. Afhankelijk van de keuzes die je daar maakt kun je verder gaan leren en je verdiepen in allerlei verschillende onderwerpen. Die moeten vaak wel aansluiten op je eerder gemaakte keuzes.
Je kunt er ook voor kiezen om te gaan werken je en op die manier te specialiseren in bepaalde vaardigheden.

Uiteindelijk brengt dit je naar een baan met bepaalde taken en waarmee je een bepaalde hoeveelheid geld verdient.

Op een later moment kun je tot de conclusie komen dat je toch nog niet helemaal op je plek zit op je huidige werk met je huidige taken. Als je hier niks mee doet en doorgaat zoals je al ging, is de kans groot dat je uiteindelijk een burn-out krijgt en ziek wordt. Dit kan een heel transformatieproces in gang zetten, maar dat kun je zelf al eerder doen.

Hoe kun je meer genieten op je werk?

 1. Allereerst door te onderzoeken welk werk je echt het liefst zou willen doen. Zet voor jezelf neer waar jij echt gelukkig van wordt. Waarmee zou je nu echt gedurende de dag je zelf bezig houden? Schrijf het uit, werk het uit en maak het zo overzichtelijk en duidelijk mogelijk.
  Ga je hiermee bezig houden als hobby, als interesse. Misschien zelfs als bijbaan, maar laat dit een onderdeel in je leven zijn.
 2. Begin je werk anders te bekijken. Stop met overal een oordeel of een label aan te hangen, maar laat alles gewoon voor wat het is. Denk niet te veel door bij dingen en blijf het ook niet herhalen in je hoofd. Blijf in het NU en denk ook niet elke keer terug aan voorvallen uit het verleden.
  Hoe meer je deze bril op kunt zetten, hoe rustiger je er wordt en dan kun je ook de leuke dingen meer gaan zien en gaan waarderen. Maar dat komt later vanzelf. Nu gaat het echt over alles laten zijn voor wat het is, zonder er iets aan te koppelen.
 3. Begin met relativeren. Zo belangrijk is je werk toch eigenlijk helemaal niet. Het is alleen belangrijk dat je en goed inkomen hebt en dat je er misschien nog een paar leuke dingen meemaakt. Zorg ervoor dat je de dingen niet te groot maakt, waardoor je werk echt vervelend wordt, maar maak ze juist relatief kleiner.
  Hierdoor kun je de uren na je werk echt genieten en waardevol maken, zonder dat deze ook gevuld zijn met het nadenken over je werk.
  Je moet niet nadenken over je werk, je moet meer genieten op je werk
 4. Maak het leuk voor jezelf. Maak grapjes, hardop of in jezelf. Zorg ervoor dat je lekker eet en dat je net die dingen doet die je wel wil doen.
  Wees eerlijk en open. Je mag best kenbaar maken dat je het op het moment niet zo naar je zin hebt, als je maar ook duidelijk laat merken dat je er mee bezig bent om het wel echt leuk te hebben en je werk ook goed te verzetten.
  Dit haalt de druk van de ketel en geeft je jezelf de ruimte om meer te genieten op je werk.

 

Uiteindelijk gaat het erom dat je je eigen visie en houding om gaat draaien, dan wordt het echt een stuk lichter en ook een stuk leuker. Dan kun je echt meer genieten op je werk.

 

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.