Niet alle negatieve energie is echt slecht

Posted on
negatieve energie

Niet alles wat je ervaart als je negatieve energie is echt slecht. Er zijn namelijk best veel soorten energieën die we kunnen ervaren als vervelend en/of negatief.

Voor we daar verder op ingaan is er nog iets anders belangrijk. Het is namelijk belangrijk dat je weet dat de meeste dingen die je als negatief ervaart inhaakt op een pijnpunt, angst of onzekerheid in jezelf.

Dit betekent dat hoe meer jij werkt in een aan jezelf en deze puntjes met liefde en aandacht heelt er steeds minder ingangen zijn voor negatieve energie. Daardoor zul je er ook steeds minder last van gaan hebben en dat is precies waar het eigenlijk om gaat.

Energie van mensen die je niks gunnen

Iedereen heeft wel eens een paar mensen in zijn/haar leven die gedreven zijn door jaloersie, afgunst en je daardoor niks gunnen. Ze hebben het zo moeilijk met zichzelf dat ze er niet tegen kunnen dat het goed gaat met jou. Op de een of andere manier triggert dit hun faalangst en onzekerheid, waardoor ze heel aanvallend uit de hoek kunnen komen. Eigenlijk is het een vorm van zelfbescherming van deze mensen, maar wel een hele negatieve waar je veel last van kunt hebben.

Als deze vorm van negatieve energie bij je binnenkomt, kun je hier heel veel last van hebben. Vaak voel je dit ook lichamelijk als misselijkheid, vermoeidheid en een zware druk op je schouders en hoofd.

Negatieve energie van mensen die het beter willen hebben dan jij

Een stapje lichter zijn de mensen die er geen moeite mee hebben als jij ook iets hebt, mits zij het maar beter hebben. Dit geeft bij jezelf het gevoel dat je altijd kleiner bent dan de ander als je bij hun bent. Daarnaast herken je deze mensen aan het gevoel dat je je bekeken voelt. Ze houden je ook in de gaten, want ze willen je wel onder de duim houden. Dit geeft heel veel onrust.

Gelukkig kun je hier al veel meer los van komen dan van de vorige groep mensen. Als jij jezelf steeds minder aantrekt van anderen en jezelf steeds minder vergelijkt met anderen, komt deze vorm van negatieve energie steeds minder binnen.

Energie van mensen die gewoon niet bij je passen

Er zijn zo ontzettend veel soorten mensen, die kunnen elkaar niet allemaal liggen. Er zullen dan ook genoeg mensen zijn die (totaal) niet bij je passen.

Dit kan alleen heel negatief en naar voelen als jij het goed wilt doen voor anderen, terwijl er in de meeste gevallen niet echt iets aan de hand is.
Het enige wat in dit soort gevallen wel meestal fout gaat is de communicatie, maar meestal is er voor de rest geen slechte intentie naar jou.

Negatieve energie van entiteiten en/of plekken

De laatste vorm van negatieve energie die ik in dit artikel met je wil bespreken is de energie die entiteiten/geesten en plekken kunnen hebben.

Soms heb je een geest of entiteit om je heen die niet fijn aan voelt en in enkele gevallen kan het zelf een negatieve entiteit zijn die echt kwaad wil. Vaak komt dit voort uit de pijn die ze in hun leven ervaren hebben. Besef dat dit eigenlijk ook gewoon mensen zonder lichaam zijn. Ze zijn dus ook niet sterker dan jij. Eigenlijk ben jij zelfs sterker. Hoe meer je dit beseft, hoe makkelijker je negatieve entiteiten weg kunt sturen en daardoor rust kunt krijgen.

Daarnaast kunnen plekken en huizen ook een eigen energie hebben. Dat komt omdat energie niet als geur op een plek kan blijven hangen. Alleen blijft energie veel langer hangen dan geur doet.
Daarom zul je sommige plekken ook niet zo fijn vinden. ‘Er hangt gewoon iets.’ Dat is niet erg, maar wel belangrijk om rekening mee te houden als je sensitief bent.

 

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.