Je niet goed genoeg voelen: je bent wel goed genoeg!

Posted on
Je niet goed genoeg voelen. Jij, ik en ieder ander hebben wel eens momentjes waarop we ons niet goed genoeg voelen.

Je niet goed genoeg voelen. Jij, ik en ieder ander hebben wel eens momentjes waarop we ons niet goed genoeg voelen. Iedereen heeft dat wel eens, maar hoe kom je van dat gevoel af? Hoe doorbreek je die spiraal van negatieve gedachtes en twijfels over jezelf jezelf?

Begin weer met het feit dat je stiekem van binnen wel weet dat je goed genoeg bent. Misschien voel je het nog niet, waardoor het heel moeilijk te erkennen is dat je van binnen wel beter weet, maar je weet het echt wel en dat is belangrijk.

Jezelf goed genoeg vinden is niet arrogant.

Een van de overtuigingen die heel blokkerend werken in dit proces is het denken dat jezelf goed vinden egoïstisch en arrogant is.
Arrogant zijn betekent namelijk dat jij jezelf veel beter dan anderen vindt en egoïstisch zijn is het kiezen voor jezelf zonder daarbij ook maar een seconde aan anderen te denken. Anderen interesseren je dan niet.

Die twee dingen hebben niks te maken met jezelf goed genoeg vinden. Jezelf goed genoeg vinden heeft alleen maar met je eigen zelfvertrouwen en geluk te maken.

Je eigen gedachtes zijn niet altijd waar

We hebben namelijk hersenen die ervan houden om verbanden te leggen en daardoor worden er dingen omhooggehaald die helemaal niet relevant of waar zijn. Je hersenen zijn alleen maar bezig met een manier om je gevoelens goed te plaatsen.

Als jij dat gaat beseffen en gaat begrijpen dat jij niet je gedachtes bent en je gedachtes niet alles over jou zeggen, kun je echt los komen.

Die kritische stem loslaten

Je kunt ook nog eens last hebben van zo’n vervelende gedachtestem hebben die je heel erg veel bekritiseert. Deze haalt je nog verder naar beneden. Besef dat ook deze stem niet altijd gelijk heeft. Vaak herhaalt hij dingen die al eerder tegen je gezegd zijn of die je begrepen hebt uit bepaalde situaties.

Probeer te plaatsen waar zijn/haar woorden vandaan komen, zodat je snapt dat het helemaal niks met het nu te maken heeft. 🙂

Je niet goed genoeg voelen: jij bent goed genoeg

Jij bent dus gewoon goed genoeg en dat mag je ook echt van jezelf vinden. Kijk weer naar hoe je wel met de huidige situatie(s) om wilt gaan en hoe je je wel wilt voelen. Laat de rest los en neem ook weer even een moment om iets te doen wat jij echt wilt doen. Doorbreek daarmee deze spiraal. Dat heb je verdient.

 

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.