Negatieve spiraal: zet positief tegenover negatief

Posted on
negatieve spiraal

negatieve spiraalHet is zo makkelijk om te vervallen in een negatieve spiraal en een echte zwartkijker te worden. Zeker als je mensen hebt waarmee je makkelijk kunt klagen en daar volledig in mee gaan. Op de een of andere manier lijkt het dan ook nog steeds zo dat negativiteit nog steeds makkelijker geaccepteerd wordt dan positiviteit. Al zie ik daar wel steeds meer verandering in komen, gelukkig.

Het is daarom zo belangrijk dat je jezelf bewust blijft van je eigen gedachtes en van wat je denkt. Als je het bijvoorbeeld niet naar je zin hebt op je werk, is het heel verleidelijk om alleen maar alle negatieve dingen van je werk tegen jezelf te blijven herhalen in je hoofd, waardoor je de positieve en leuke dingen over het hoofd gaat zien.

Zet daarom positieve dingen tegenover negatieve dingen

Probeer het maar eens als je in zo’n negatieve spiraal zit. Het is best lastig, maar als je het onder de knie hebt, is het super fijn.

Let er eerst maar eens op wat je denkt en al helemaal op waar je in je hoofd over loopt te klagen of negatief over denkt. Maak er vervolgens een punt van om bij elke negatieve gedachte iets positiefs te denken. Dit kan over het zelfde onderwerp gaan of over een ander onderwerp.

Als je bijvoorbeeld geen leuke dag hebt gehad op je werk en je daar over loopt te malen, kun je jezelf er wel aan herinneren dat je het even leuk gehad hebt met die ene collega of misschien heb je juist vanavond een avond voor jezelf om die leuke film te kijken.

Dit doen is heel simpel en lastig tegelijk, maar het kan je wel heel goed uit die negatieve spiraal halen en eruit houden.
Ik onderschat het echt niet, maar ik weet wel dat dit heel sterk kan werken. Het brengt je namelijk in balans.

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

2 Reactie(s)

 1. Silvia says:

  Hoi lieve Scarlet,
  Krijg ik dit jaar een nieuwe baan…

  Lieve groetjes Silvia

  1. Scarlet says:

   Zou je me even kunnen mailen, dan kan ik het makkelijker beantwoorden 🙂

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.