Nieuwe maan van augustus 2019: belemmerende verbindingen loslaten

Posted on
nieuwe maan van augustus 2019 belemmerende verbindingen loslaten

De maand augustus begint gelijk goed met een nieuwe maan op de eerste van de dag. Deze nieuwe maan van augustus 2019 staat in het teken van het loslaten van belemmerende verbindingen.

De nieuwe maan van augustus: onrust en eenzaamheid door het loslaten

Het is is dus echt een nieuwe maan om op te ruimen en los te laten. Dat betekent ook gelijk dat je je deze dagen voor de 1ste van de maand en de dagen erna vrij onrustig kunt voelen. Daarnaast kan ook eenzaamheid aan bod komen, want je bent mensen aan het loslaten.
Het is dus ook heel normaal als je aan mensen denkt die je al jaren niet meer gesproken hebt, want als in die verbinding nog iets zit wat niet prettig is, dan kan dat nu omhoog komen. Dit gebeurt juist om het los te laten.

Het gaat om loslaten wat belemmerd

De energie van deze nieuwe maan nodigt je niet per definitie uit tot het definitief verbreken van verbindingen. Het gaat eerder om het gezond maken van de verbindingen en het loslaten wat belemmerend voor je is. Soms is dat dus een deel van de verbinding, maar niet alles en soms is het wel alles.

Praktisch gezien betekent dit dat je in bepaalde relaties alleen bepaalde gedragingen van de ander los mag laten. Eigenlijk zal dit in de meeste relaties het geval zijn met deze nieuwe maan.
Soms zal het echter wel voelen alsof je iemand helemaal los mag laten. Niet alleen praktisch, maar ook gevoelsmatig. Het gevoel dat je iemand en zijn/haar problemen loslaat.

Dit hoeft trouwens niet te betekenen dat je het contact verbreekt met iemand. Het is meer dat je accepteert dat iets is zoals het is, zelfs al zou je het graag anders zien.
Dit is voor nu even het maximale in deze verbinding of voor die persoon zelf en je laat het dus gaan.

Want het vasthouden aan wat je graag wilt en daarvoor ‘vechten’ kost veel energie en dat werkt ook belemmerend voor jou.

Deze nieuwe maan gaat dus vooral over loslaten wat je belemmerd in een verbinding en het verschilt per relatie wat dat precies betekent

Iemand helemaal loslaten is ook oké

Wel kan de energie van deze nieuwe maan het inzicht in jezelf versterken dat het toch tijd is om deze relatie en persoon echt los te gaan laten.
Er zit te veel in deze verbinding wat belemmerend werkt.
Wanneer dit het geval is, is dat natuurlijk ook helemaal oké.

Hulpmiddelen

De geur van dennen is heel erg fijn in deze periode, net als die van sandelhout.
De edelsteen die fijn is rond deze tijd is versteend hout. Dat is een beschermende en aardende steen die precies bij deze energie van loslaten past.
Natuurlijk is maansteen ook weer erg fijn.

 

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

4 Reactie(s)

 1. Aline says:

  Lieve Scarlet, dank je wel dat je het begrip “loslaten” zo helder en genuanceerd hebt uitgelegd. Het geeft mij duidelijkheid in het gevoel van intense droefenis dat ik gisteren had met betrekking tot mijn (volwassen en zelfstandige) kinderen. Ik zal proberen hen niet meer als mijn reddingsboei te zien maar te trachten op mijn eigen kracht te vertrouwen. Liefs, Aline

  1. Scarlet says:

   Heel erg graag gedaan lieve Aline.
   Alleen al proberen is zo’n uiting van zelfliefde naar jezelf en ook naar hun.

 2. Katarina says:

  Nu snap ik het waarom ik vannacht zo slecht heb geslapen en waarom ik zo onrustig ben. Ik voel mij bijna ziek, heel gek gevoel in mijn buik, nek spierpijn en heel emotioneel. Maar in goede zin emotioneel. Ik moest net even huilen en lachen tegelijk. Heel bijzonder dit

  1. Scarlet says:

   Dat mag er allemaal zijn. <3
   Ik hoop dat je er al wat meer rustig van bijgekomen bent. 🙂

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.