Omgaan met demonen uit het verleden [Vrijdag Vragendag]

Posted on
demonen uit het verleden

Lieve Scarlet, hoe leer ik om te gaan met mijn demonen uit het verleden?

Als ik single ben heb ik een heerlijk leven en zit ik doorgaans lekker in mijn vel. Op het moment dat er iemand in mijn leven komt om wie ik geef komen al mijn beschadigingen en trauma’s die ik als kind heb opgelopen in volle hevigheid over mij heen gedenderd, zoals nu momenteel ook het geval is.

Hoe leer ik omgaan met deze heftige en bijzonder pijnlijke emoties zodat ze verzachten en ik meer kan genieten van de liefde die ik voel voor iemand?
Het staat mij zo ontzettend in de weg omdat het, en ontzettend pijnlijk is, en zo heftig dat ik mijn gevoelens met mijn verstand niet meer kan beteugelen en ik alleen nog maar rust wil en alles en iedereen om mij heen weg wil hebben, of zelfs zelf uit het leven wil omdat ik de pijn niet aan kan.

Veel mensen hebben een rugzak en de persoon met wie ik nu omga ook waardoor zijn gedrag mijn beschadigingen regelmatig extra triggert waardoor ik helemaal overhoop kom te liggen. Je zou kunnen zeggen dat die persoon niet de juiste is voor mij. Dat zou ook heel goed zo kunnen zijn maar door mijn eigen demonen kan ik de situatie niet meer goed inschatten.
Ik zou zo graag niet meer overspoeld willen worden en met beide benen op de grond blijven staan.

Omgaan met demonen uit het verleden. Scarlet’s Antwoord

Dank je wel voor je vraag! Ik pak eerst even een zijspoor voor ik hem goed ga beantwoorden:

misschien is deze persoon inderdaad niet goed voor je, maar hij/zij geeft je wel dat zetje om toch weer verder te gaan met je demonen uit het verleden en dat is wel heel erg goed.

Buiten echte therapie, ken ik uit ervaring maar een echt goed hulpmiddel om dit effectief aan te pakken: schrijven.

Begin daarom eerst eens met het schrijven van een autobiografie. Wat is er allemaal precies gebeurt en welke gevoelens spelen allemaal mee?
Het zal je waarschijnlijk veel tijd en papier kosten, maar het helpt je om je emoties te gronden en jezelf houvast te maken.

Tegelijkertijd zou ik een positieve houvast zoeken, bijvoorbeeld een affirmatie, een dagelijkse meditatie of een dankbaarheidsdagboekje (waarin je dus elke dag schrijft wat goed voelde en waar je dankbaar voor bent).
Dat houd je wat meer in balans en verkleint het risico dat je wegzakt terwijl je die andere emoties gaat uitwerken.

Als je je demonen uit het verleden op deze manier uitwerkt, verwerk je ook een deel en het deel wat niet verwerkt is, kun je veel beter met je verstand beteugelen en helemaal verwerken.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.