Omgaan met die nare gebeurtenissen van de laatste tijd

Posted on
omgaan met die nare gebeurtenissen in de wereld

Omgaan met die nare gebeurtenissen. Er gebeurt veel in deze wereld. Te veel en het zou heel raar zijn als het je niks doet, maar het hoeft je ook niet onderuit te halen.

Dagelijks worden we geconfronteerd met pijn, verdriet en angst in de wereld. Met het verlies van die lieve Anne staat heel Nederland op zijn kop. Een storm die onze buurlanden terroriseert en aanslagen en geweld overal in de wereld.
Het doet me zeer en jou waarschijnlijk ook. En heel eerlijk gezegd dat is gezond, zeker als je empathisch aangelegd bent en iedereen het beste gunt.

Omgaan met die nare gebeurtenissen: jouw verdriet mag er zijn

Jouw verdriet voor deze mensen mag er zijn. Het mag je raken en je mag je geraaktheid omarmen. Wees niet boos op jezelf omdat het je zoveel doet. Het is niet erg om geraakt te worden door dingen die ver van je eigen leven plaatsvinden. Het is nog steeds jouw verdriet.

Bagatelliseren het gevoel over je eigen problemen niet

Het is ook niet erg als je daarnaast ook nog niet helemaal happy bent met je eigen leven. Natuurlijk lijken je problemen klein als je vergelijkt met de problemen de wereld. Maar jouw problemen zijn de problemen waar jij dagelijks mee leeft en geconfronteerd wordt.
Ze zijn in verhouding misschien klein, maar in ervaring groot en misschien zelfs heel zwaar. Dat is hetgeen waar jij aan te werken hebt. Wees niet boos op jezelf, omdat je daar ook last van hebt, maar gun jezelf de kracht om ervan te leren en ze op te lossen.

Waar ben je dankbaar voor?

Het allerbelangrijkste is echter dat je ook weer kijkt naar alles waar jij blij mee bent en dankbaar voor bent. Er gebeuren zoveel waanzinnige dingen in de wereld en in jouw leven. Aan het einde van de dag mag jij jezelf daar weer op focussen. Doe dit zonder schuldgevoel, want je brengt het geheel weer in balans. Jij gaat weer in je liefde en dankbaarheid staan en dat verspreid je daarmee ook. Dat is goed voor jou en voor de wereld.

Kijk naar de liefde en schrijf alle mooie dingen op en geniet daarvan. Dan kunnen verdriet en geluk in harmonie naast elkaar bestaan en blijf jij in balans.

 

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.