Werken met salie, goed of niet?

Posted on
werken met salie

Naar aanleiding van mijn vorige artikel over kruiden die beschermen tegen negatieve energie, wil ik graag verder ingaan op het werken met salie.

Ik merk namelijk dat er gelijk een hoop onrust bestaat als je het hebt over de verdrijvende werking van salie. Vandaag wil ik je graag vertellen wat mijn ervaring is met het gebruiken van dit kruid en hoe ik er tegenaan kijk. Ik ga dus uit van mijn mening en ervaring en het is niet mijn bedoeling om de mening van een ander te veroordelen.

Werken met salie, is dat nou goed of niet?

Salie is een sterk kruid als het gaat om het weghalen van negatieve energie in welke vorm dan ook. Dit kruid staat echter het meest bekend om zijn vermogen negatieve entiteiten weg te halen. Daar gebruik ik zelf dit kruid het minste voor.

Wat salie namelijk in mijn ogen doet is ruimte en soms zelfs leegte creëren. Het ontlaad als het ware. Dat is heel fijn als je met veel narigheid in je hoofd en hart rondloopt.

Alleen leegte en ruimte moeten ook weer gevuld worden in deze energetische situatie. Energie moet stromen. Daarom is het zo belangrijk dat je dit kruid met liefde, een goede intentie en respect gebruikt. Daarmee vul je namelijk gelijk die leegte die ontstaat. Hoe bewuster je dit doet, hoe beter het is.

Het is dus belangrijk dat je de ruimte vult met positiviteit en liefde: een hoge trilling.
Anders loop je inderdaad het risico dat de leegte opgevuld wordt door een nog grotere negativiteit.

En als je dus met angst werkt terwijl je salie verbrand, dan vul je die leegte met angst of trek je door je angst veel meer negativiteit aan.

Negatieve entiteiten en salie verbranden

Persoonlijk doe ik dit nooit. Waarom niet? Ten eerste omdat ik eerst wil weten wat de negatieve entiteit wil. Ze zijn er niet voor niets en hebben een onvervulde behoefte. Ik wil altijd eerst kijken of negativiteit op een positieve en liefdevolle manier weggehaald kan worden of zelfs naar het licht gebracht kan worden.

Als dat niet lukt, zijn er zoveel andere manieren die je kunt gebruiken. Wij mensen bezitten daarvoor zoveel kracht waar we ons niet eens altijd bewust van zijn.

Daarbij is ook het bovenstaande in mijn ogen van toepassing, als je namelijk salie verbrand om iets te verjagen terwijl je zelf bang bent, geef je de negativiteit voeding en ruimte, met alle gevolgen van dien.

 

Nogmaals, dit is mijn mening over en ervaring met het werken met salie . Volg hierbij ook vooral je eigen hart alsjeblieft. <3

 

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.