Liefde versus angst: een dagelijkse keuze

Posted on
liefde versus angst

Liefde versus angst. Liefde en angst zullen beide altijd in ons bestaan. Ze horen bij ons en hebben een belangrijke functie te vervullen.

Zo is angst er om ons te waarschuwen voor gevaar of dingen die niet goed voor ons zijn. Dit doet zij op een harde en vervelende manier als we niet goed luisteren naar onze innerlijke wereld. Ze weet dat ze hard moet schreeuwen, anders wordt ze niet gehoord. Daarom kunnen die doemscenario’s in je hoofd zo heftig en vervelend zijn. Zo weet angst zeker dat je luistert.

Als jouw angst dus heel heftig is, weet je dat ze werkelijk zegt: ‘lieverd je luistert niet goed naar jezelf, daarom schreeuw ik zo.’

Liefde zal er ook altijd zijn

Liefde hoort bij ons en laat ons opbloeien net als een zonnebloem tot leven komt door de zon. Ze voed ons en maakt ons gelukkig, alleen ze brengt ook een valkuil met zich mee. Als jij je namelijk zo rot voelt dat je gaat vluchten in een gevoel van liefde, dan is er een kans dat je grenzeloos wordt. Alles is dan goed, ook de dingen die niet goed voor je zijn. Dat is dus niet echt leven vanuit liefde, dat is vluchten naar en verdoven met liefde.

Liefde is juist alles omarmen, ook je angst en je grenzen. Het is jezelf laten zijn wie je bent volledig en totaal, zelfs met die sombere dagen en vervelende momenten.

Echte liefde is luisteren naar jezelf en jezelf serieus nemen. Je zult merken dat als je dat doet, je angst ook ineens minder gaat schreeuwen.

Liefde versus angst: het is jouw keuze

Als mens creëren we patronen en gewoontes om het leven makkelijker te maken, alleen soms kunnen ze ons ook blokkeren. Daarom is het zo belangrijk dat we ons bewust zijn van onszelf, zodat we kunnen kiezen.

Vraag jezelf dus af: doe ik wat ik doe uit liefde of uit angst? Ik weet dat het heel confronterend kan zijn, maar als jij uit je comfortzone durft te stappen en durft te kiezen voor liefde, dan maak jij jezelf zo gelukkig.

Kies daarom dagelijks voor liefde, juist op die kleine momentjes die schijnbaar zo onbelangrijk lijken. Zij helpen je je patronen te doorbreken.

 

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.