Kruiden die negatieve energie weghalen

Posted on
kruiden die negatieve energie weghalen

Kruiden die negatieve energie weghalen. Dat je door salie te verbranden negatieve entiteiten weg kunt halen heb je waarschijnlijk al vaker gehoord, maar er zijn meer kruiden die negatieve energie kunnen weghalen. Vandaag wil ik twee van die kruiden met je bespreken.

Kruiden die negatieve energie weghalen

Basilicum

Ja, dit simpele kruid dat bijna iedereen in de keuken heeft kan gebruikt worden om negatieve energie weg te halen. Op spiritueel en energetisch gebied wordt dit kruid namelijk gezien als een sterke beschermer. Hij houdt negatieve energie buiten de deur en stelt ook je angst gerust.

Je kunt basilicum dus ook goed gebruiken om negatieve entiteiten weg te sturen en buiten te houden. Daarnaast is het een fijn kruid om ook de ‘ballast’ die een ander je huis mee in heeft genomen weg te halen.

Hoe gebruik je basilicum? 

Zelf vind ik het prettig om basilicum als etherische olie te gebruiken in mijn oliebrander. Een andere effectieve manier om dit kruid te gebruiken is een bosje gedroogde takken bij je deur te hangen. Zo voorkom je dat negatieve energie je deur door komt.

Mocht je deze werking willen versterken, dan kun je aan je bosje basilicum ook gedroogde salie en eucalyptus toevoegen.

Eucalyptus

Eucalyptus wordt spiritueel gezien als reiniger en balans brenger. Hij verdrijft alle vormen van negativiteit op de plek waar je deze plant gebruikt.

Dit kruid is minder geschikt om te gebruiken bij het verdrijven van negatieve entiteiten, maar juist heel geschikt om negatieve energie van andere mensen weg te halen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de spanning die kan blijven hangen na een ruzie. Je kunt dit kruid ook heel goed gebruiken om spullen te reinigen die je uitgeleend hebt aan iemand die toch niet zo goed aanvoelt of die gekocht hebt op een spirituele beurs.

Hoe gebruik je eucalyptus?

De makkelijkste manier is etherische olie te branden in je olie brander. Als je iets sterkers nodig hebt, dan kun je ook een eucalyptus blad verbranden. Het blad mag gedroogd of vers zijn. Let hierbij wel heel goed op, aangezien eucalyptus zeer brandbaar is.

 

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

3 Reactie(s)

 1. May Wong says:

  Hoi Scarlet,hoe gebruik ik de basilicum dan in de oliebrander? Vers of gedroogd? En kan ik dat dan toevoegen aan bv waxmeltjes? Gr May

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Het makkelijkste is etherische olie met water in de oliebrander. 🙂
   Misschien is hij er al als waxmeltje. 🙂

 2. Werken met salie, goed of niet? | Ontspanningstuin says:

  […] aanleiding van mijn vorige artikel over kruiden die beschermen tegen negatieve energie, wil ik graag verder ingaan op het werken met […]

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.