Jezelf energetisch ontladen: 3 tips

Posted on
Jezelf energetisch ontladen

Jezelf energetisch ontladen is soms best een uitdaging. Met name omdat we het soms gedurende langere periodes vergeten te doen. juist voor die momenten dat je overprikkeld bent en even niet meer weet waar je goed aan doet heb ik 3 tips. En natuurlijk kun je deze tips ook toepassen om jezelf op tijd te ontladen.

Jezelf energetisch ontladen

Schrijf alles van je af

Ik hoor sommige van jullie al zuchten: “daar komt ze weer met het schrijven.” Klopt en ik zal het eindeloos blijven herhalen omdat het zo goed werkt. Pak een pen en papier en ga lekker op een fijn plekje zitten. Zorg ervoor dat je niet gestoord kunt worden en begin te schrijven.

Als er niks uit je handen komt is de kans groot dat je je eigen emoties niet accepteert en ze wil verkleinen. Als je dat doet is je hoofd ineens leeg, maar de onrust is er nog wel. Begin dan ook over dit laatste te schrijven: “ik voel me onrustig en dit komt doordat….” Vanuit daar voel je het stromen. Houdt het niet tegen, maar schrijf heel je hoofd en hart leeg. Het mag en er kan niemand over oordelen. Het is een geheim tussen jou en het papier.

Ga lekker lezen

Door in een andere wereld te stappen vol met emoties en avonturen, kun je je eigen gevoel gewoon even met rust laten. Je denken stopt en je leeft even een ander leven. Stiekem voel je helemaal mee met de personages waar je over leest. Daar maken je eigen emoties gretig gebruik van. Je uit ze zo namelijk door ze gewoon te voelen, ondanks doordat je ze voelt door wat je leest.

Een fijne lange wandeling zal je goed doen

Rij of fiets naar een plekje waar jij je echt goed en op je gemak voelt. Loop en dwaal lekker rond. Door het bewegen alleen al grond je jezelf en breng je alle processen in jezelf in beweging. Je ontlaadt.

Soms moet je het ook niet moeilijker willen maken dat dit.

 

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

1 Reactie(s)

  1. Wat maakt jou gelukkig? Staat het op je to-do-lijstje | Ontspanningstuin says:

    […] een overlevingsmodus, dan is het helemaal moeilijk om te genieten. Je hebt eerst tijd nodig om te ontladen en dat mag je jezelf gunnen. Vanuit daar ga je steeds meer genieten en wordt je steeds gelukkiger, […]

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.