Omgaan met mensen die je niet mag: 3 simpele tips

Posted on
omgaan met mensen die je niet mag

Hoe kun je omgaan met mensen die je niet mag? Net als dat niet iedereen jou zal mogen, kom jij ook mensen tegen die jij niet helemaal mag. Deze mensen kun je niet volledig uit je leven bannen en dus zul je met ze om moeten leren gaan, maar dat kan best lastig zijn.

Deze mensen geven je namelijk een onprettig of onbetrouwbaar gevoel of doen juist de dingen die jou irriteren.
Ze hebben een andere manier van denken die niet op die van jou aansluit en daardoor weet je ook niet goed hoe je met ze moet communiceren.
Hoe kun je daar nu het beste mee omgaan?

Omgaan met mensen die je niet mag, zo doe je dat

Er zijn een aantal kleine dingen die je jezelf kunt beseffen of die je kunt toepassen als je te maken hebt met iemand die jij niet mag. Dit zijn 3 van deze dingen.

Besef dat je niet iedereen hoeft te mogen

Besef allereerst dat het niet erg is om iemand niet te mogen. Jij hoeft niet iedereen leuk en aardig te vinden, dat ben jij niet verplicht. Je kunt het jezelf dan ook wel heel moeilijk gaan maken door op zoek te gaan naar die ‘klik’ met deze mensen, maar dat is helemaal niet nodig.

Met dit besef haar je de druk van jezelf af en kun je jezelf toestaan om toch een bepaalde afstand van deze mensen te houden.
Je hoeft dus ook niet alles perfect begrijpbaar te maken voor de ander, zolang je maar samen door een deur kan. Dat is het doel en meer is niet nodig.

Blijf beleefd, ook in jezelf

Natuurlijk mag je best wel even intern balen van zo’n persoon en er zelfs even op schelden als er door hem of haar iets fout gaat, maar stop daar ook gewoon weer mee.
Blijf neutraal over iemand denken: hij/zijn is gewoon wie hij/zij is. Daar kun je niks aan veranderen, dus laat het los.

Blijf daarom ook altijd gewoon “goede morgen” zeggen en roddel niet over deze persoon. Negeer hem of haar niet en ga ook niet pesten, want dat zijn de risico’s die anders je wel loopt.
Zo voorkom je ook dat je een negatieve focus krijgt, waardoor het voor jezelf alleen maar zwaarder en zwaarder gaat wegen.

Houd je focus op jezelf

Blijf niet continu letten op de mensen die jij niet mag, maar focus je juist op jezelf. Hoe kun jij de communicatie verbeteren? En zelfs heel simpel: wat heb jij op dit moment te doen?

Dat geeft je de mogelijkheid om een stapje terug te doen en daardoor los te komen van deze mensen. Blijf je eigen weg volgen, daar gaat het om.
Gun jezelf daarom ook om een pauze te nemen en even op jezelf te zijn als je dat nodig hebt. Dat helpt je om weer bij jezelf te komen.

Heb jij nog andere tips over omgaan met mensen die je niet mag? Deel ze dan in de reacties. 

 

3 Reactie(s)

 1. Sjoukje Loonstra says:

  Dag Scarlet

  Voor mezelf hou ik altijd in mn achterhoofd dat je alle mensen,,,ook de draken,,,,moet behandelen zoals je zelf behandelt wilt worden….Simpeler kan het niet ! Degene die jou niet mogen verdwijnen dan vanzelf uit je leven omdat deze personen heel vaak niet tegen positiviteit bestand zijn…Zoals Jane Goodall al zei: De zachte krachten overwinnen !!!!!!

  Met hartelijke groet
  Sjoukje

 2. Martine Delsael says:

  Idd klopt. Gewoon tegen blijven doen en ik merk nu dat zo één iemand liever niet meer in mijn ogen buurt komt zitten.

 3. Clarie says:

  Waar ik erg problemen mee heb, vooral in een groep. Als ik eens wat wil zeggen, knalt een ander er al weer doorheen. Ik heb niet zo’n harde stem, dus dan laat ik het maar.
  Als iemand echt iets te vertellen heeft, dan luister ik, wil ik dan reageren, zijn ze al weer met een ander bezig.
  Ik heb steeds minder zin in groepen.
  2 op 2 vind ik prima, alhoewel het dan ook wel eens kan gebeuren.
  Soms heb ik zin om me (bijna) helemaal terug te trekken.

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.