Poppen en geesten die zich daaraan hechten

Posted on

Voordat ik over het verband schrijf tussen poppen en geesten die daar omheen hangen, leg ik graag eerst uit wat ik bedoel met geesten.

De grootste groep geesten bestaan uit lieve overledenen die nog lessen willen leren.
Dit kan betekenen dat zij graag met hun familie die nog leeft meekijken in het dagelijks leven of dat ze een mens proberen te begeleiden.

Een andere groep geesten dat vandaag aan bod gaat komen, is een groep dat verdwaald is en ronddoolt.
Vaak ontstaat deze groep doordat mensen die overlijden niet hadden verwacht een geest te worden of omdat ze zich nog niet klaar voelden om ‘heen te gaan’.
Beide groepen willen zich af en toe eens hechten aan een pop of knuffel.
Ik leg graag uit wat je daarvan kunt verwachten.

Waarom hangen sommige liefdevolle geesten rond bij poppen?

Veel mensen hebben het vaak over poppen of knuffels die bezeten zijn. Maar dat is vaak niet hoe geesten het bedoelen. Hieronder som ik een aantal voorbeelden op van geesten die bij een pop rondhangen en met welke bedoeling.

  • Zoals eerder benoemd, zijn geliefde overledenen vaak in de buurt van hun familie dat nog wel het aardse leven leeft. Het voordeel van bij een pop hangen is dat het kan voelen alsof de geest nog contact heeft met de persoon van wie de pop is. De geest voelt zich simpelweg dichtbij jou. Technisch gezien, zit hij niet in de pop, maar is hij zo vaak bij de pop aanwezig dat zijn sterke energie er wel omheen hangt. Meer dan op andere plekken;
  • Sommige geesten voelen zich verwijderd van de aardse wereld waarop zij leefden. Zij willen nog even vasthouden aan het bekende en het fysieke. Wat zij soms doen, is zich aan een pop hechten die van hen was. Dat is iets bekends, iets dat zij nu moeten missen, iets waar zij vroeger liefde uit halen. Zo kan het, deels terecht, dus ook voelen alsof er een entiteit bij de pop is.

Uitzonderingen bij poppen en geesten

Een kleine uitzondering van liefdevolle geesten is een groep geesten dat zich erg verdwaald voelt.
Hun pure angst kan zorgen dat zij zich aan knuffels hechten die je op vakantie als souvenir kunt kopen. De entiteit hecht zich hieraan, bijvoorbeeld omdat hij zelf zo’n pop had of omdat je weet dat het populaire knuffels zijn. Wat er vervolgens gebeurt, is dat de geest zoveel energie stopt in bij de pop rondhangen, dat de geest met de pop meereist.

Zo kan een geest de wereld over reizen zonder te onderzoeken hoe hij dat zelfstandig kan doen. Bovendien wordt in sommige culturen ook verteld dat een geest een zee niet over kan reizen.
Door met een pop mee te gaan, kan dat dus wél. Of het niet over zee kunnen reizen waar is, maakt nu ook even niet uit: de geest, die natuurlijk ooit mens was, geloofde er toentertijd in dat dit zo is. En dit is dan zijn oplossing. Daarbij komt het eerdere gegeven dat sommige geesten zich natuurlijk meer verbonden voelen met de aarde door in/ bij een pop te verblijven.

Dan heb je tot slot een hele grote uitzondering, en die is dat mensen bewust zielen stoppen in poppen om die te verkopen.
Meestal zijn dit gelukkig geen echte zielen die ooit hebben geleefd. Wat het precieze doel is, is onduidelijk.
Sommigen doen dit om kinderen te foppen om een pop te kopen ‘met echte ziel!’ wat kinderen op dat moment niet eng vinden en juist schattig. Het is dan dus echt een verdienmodel. En in sommige folklore gebruiken mensen geesten in poppen om deze cadeau te doen aan een ander, zodat de pop deze persoon een gevoel van bezetenheid geeft (er is immers dan een entiteit bij je). Om iemand angstig te maken dus.

Kenmerken van een pop met een geest erin/ eromheen

Een pop met geest eromheen herken je vooral gevoelsmatig. Denk aan je overmatig blij, bekeken of somber voelen bij de pop (emotie voelen van degene die eromheen hangt) of er veel pech bij ondervinden.
Sommigen zien hem ook echt bewegen, maar dat is wel uniek en vaak in combinatie met iemands helderzien.
Met helderzien bedoel ik dat het lijkt alsof een pop bewoog terwijl het eigenlijk niet zo is, maar dit nepbeeld een teken was van een geest rondom de pop.
Vaak laten geesten geen beweging zien omdat ze een ander niet bang willen maken of omdat ze het ook niet voor elkaar krijgen de pop te laten bewegen.

 

close
mailpoet

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.