Positief denken: zo doe je dat

Posted on
positief denken

Positief denken, hoe doe je dat? Het maakt niet uit of je negatieve gedachtes over jezelf of over een ander hebt. Ze zijn gewoon niet fijn, omdat ze je een rotgevoel geven.
Positieve gedachtes geven je een goed gevoel. Ze laten je geest open staan voor nieuwe mogelijkheden en motiveren je. Ze geven rust en soms zelfs enthousiasme. Positieve gedachtes helpen je om op de mooie dingen in het leven te zien.

Positief denken: 5 tips

Positief denken begint toch met het bewust worden van je eigen gedachtes. Welke positieve dingen denk je allemaal al en welke negatieve gedachtes beïnvloeden je nog? Als je dat bewust kunt waarnemen in jezelf, kun je je gedachtes veel makkelijker ombuigen.

1. Bedenk elke dag positieve dingen

Begin je dag en/of eindig je dag met het bedenken van positieve dingen. Waar was je bijvoorbeeld dankbaar voor vandaag? Of denk eens terug aan die ene leuke vakantie. Misschien kun je wel iets leuks verzinnen voor in de toekomst, bijvoorbeeld iets bijzonders wat je wilt gaan doen.

2. Laat perfectionisme los

Jij bent perfect zoals je bent. Jij bent gewoon jij met prachtige eigenschappen en je hebt aan niemand wat te bewijzen.
Laat die kritische gedachtes zo veel mogelijk los. Laat ze voor wat ze zijn en luister er niet te veel naar.

3. Zet positieve gedachtes tegenover negatieve gedachtes

Als je toch in zo’n cirkeltje van somber gedachtes bent belandt, probeer dan over hetzelfde onderwerp positievere gedachtes te denken. Niet overdreven positief, maar realistisch. Dat maakt het een stuk makkelijker.

4. Neem jezelf niet te serieus

Je gedachtes zijn alleen maar gedachtes, meer niet. Maak ze niet groter en waardevoller dan ze zijn. Neem jezelf dus ook niet te serieus.

5. Blijf jezelf uiten

Sombere gedachtes kunnen ook voortkomen vanuit een rotgevoel. Daarom is het blijft het belangrijk dat je jezelf blijft uiten.
Je kunt ervoor kiezen om dit op een creatieve manier te doen of door het op te schrijven als je het nog lastig vindt om dingen uit te spreken.

 

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.