Reïncarneren binnen je eigen gezin

Posted on
Reïncarneren binnen je eigen gezin

Vandaag wil ik graag licht schijnen op de vraagstukken omtrent reïncarneren binnen je eigen gezin, want over dit interessante onderwerp is veel te vertellen.

Wanneer reïncarneert men?

Ik denk dat het handig is bij het begin te beginnen: wat is reïncarneren? Samengevat betekent het dat wanneer je overlijdt, je je lichaam achterlaat maar je ziel intact blijft. Deze ziel komt op een gegeven moment, als het nog zaken wil leren op aarde, terug in een ander lichaam. Een aantal mensen en vooral in een bepaald aantal culturen geloven dat reïncarnatie vaak weer in hun gezin plaatsvindt nadat iemand is overleden. In dit artikel ga ik daar dieper op in.

Waarom en wanneer vindt er een terugkomen in het gezin plaats?

Om dit goed uit te leggen zal ik verschillende factoren onder de loep nemen.

Een les voor jouw ziel

Jij, ik, en onze ziel zijn hier op aarde gekomen om zaken te leren. Soms leuke lessen, soms minder leuke. Alleen maar om er weer sterker uit te komen. Wat betreft terugkomen binnen het gezin, is één van de aspecten die hier doorslag in geven: valt hier nog iets te leren? Moet je bijvoorbeeld samen nog een les meemaken of leren afronden? Mag er bewust worden gemaakt van ‘het bestaan van meer’?

Bewustwording

En ingaande op de bewustwording: sommige mensen hun levensles is het om meer te leren over bijvoorbeeld het paranormale of spiritualiteit. Wanneer iemand binnen een gezin terugkomt, en er zijn gewoon trekjes zichtbaar die overeenkomen met degene die laatst overleden is, of de kleuter doet herkenbare uitspraken, wordt men sneller ‘gedwongen’ om na te denken over het bestaan van meer.

Leertip: nieuwsgierig naar jouw vorig levens? Leer ze zelf te achterhalen!

Zielengroepen

Een mens kan dingen eigenlijk amper leren zonder andere mensen om zich heen. En soms kun je alleen lessen leren met mensen die je goed kent omdat je ze vertrouwt óf, in het kader van vervelende dingen leren: ze je het meest pijn kunnen doen. Of laat ik het zo zeggen: elkaar op diep niveau kunnen aanvoelen. Als je eenmaal levens hebt geleefd samen, ontstaan er onopgeloste zaken, verloren liefdes, trauma en intens gevoel van geluk waar je in het volgende leven dus van kan leren. Meer dan dat je met nieuwe mensen zou kunnen, alhoewel die natuurlijk voor andere lessen weer nodig zijn. Daarom blijft een zielengroep vaak grotendeels samen. Afhankelijk van waar je meeste zielenmaten zijn, is de kans aanwezig voor reïncarneren binnen hetzelfde gezin als je vorige leven. Maar, een ziel kent natuurlijk veel meer zielengroepen, verspreid in zoveel landen, dus als je daar meer kan leren dan in het gezin van je oude leven, is de kans groot dat je niet reïncarneert binnen je gezin.

‘Normale’, logische factoren

Tot slot hebben we de gewone factoren. Wordt er nog wel iemand zwanger in de familie op een moment dat er van geleerd kan worden?

P.S. Wil je meer lezen over reïncarneren? Dan vind je dit nieuwe artikel over reïncarnatie misschien interessant.

 

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.