spiritueel ontwaken? Dat doe je zo! Met behulp van deze 2 stappen

Posted on
spiriteel ontwaken

spiriteel ontwakenspiritueel ontwaken is niet niks. Vlak voor je dit doet ben je vaak moe en heb je het gevoel dat je over een drempel heen moet stappen. Je voelt de onrust in jezelf en je voelt de verandering aankomen.
We gaan het er over hebben hoe je jezelf over dat drempeltje heen kunt laten stappen, zodat je meer grip hebt om je eigen spirituele ontwaking en je er niet zo erg door overdonderd wordt.

Eigenlijk zijn daar maar twee hele duidelijke stappen voor nodig en dat zijn de volgende.

Spiritueel ontwaken stap 1: accepteer je eigen waarheid

Een van de belangrijkste stappen die je in je spirituele ontwaking moet maken, is dat je beseft dat jouw waarheid jouw waarheid is.

De wereld is anders dan hoe jij hebt geleerd dat hij is. Tijdens je ontwaking ga je ineens inzien dat dit zo is. Twijfel niet aan je eigen inzichten. Twijfel niet aan jezelf en aan jouw waarheid. Deze kloppen namelijk volledig.
Zeker als je vervolgens beseft dat jij je eigen wereld creëert op basis van die inzichten en waarheden. Jij creëert je eigen leven. Dat ga je uiteindelijk inzien en dat moet je accepteren, want juist dan kun je je grip behouden.

Spirituele ontwaking stap 2: maak tijd om je bewustzijn te laten groeien

Als je spiritueel ontwaakt komt er verandering in je bewustzijn. Je gaat dingen anders waarnemen en je verandert in je manier van denken en voelen.
Je groeit als persoon en komt steeds dichter bij je eigen wijsheid. Om hier mee grip op te krijgen, is het heel belangrijk dat je elke dat een kwartier voor jezelf neemt en in die tijd je eigen innerlijke wereld gaat observeren.

Zet alles uit, creëer rust en zorg ervoor dat je comfortabel zit. Sluit je ogen en observeer je eigen gedachtes en gevoelens zonder ze te veranderen of aan te passen. Na een kwartier zo gezeten te hebben, pak je een pen en papier en schrijf je alles uit. Haal er voor jezelf ook uit wat voor jou een heel belangrijk inzicht is.
Dit zijn de belangrijkste twee stappen die je kunt maken bij jouw spiritueel ontwaken. Ze geven je net die houvast en het controle over je eigen proces.

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.