De spirituele betekenis van een duif: innerlijke vrede en meer

Posted on
spirituele betekenis duif

De duif is een heel tof spiritueel symbool, dat bekend staat om zijn connectie met vrede, harmonie en afronding. De spirituele betekenis van de duif is dat je innerlijke vrede voor jezelf mag creëren.

De spirituele betekenis een duif

In de essentie van zijn betekenis staat de duif voor innerlijke vrede en de overgang naar een nieuwe, positieve fase in ons leven.
Het is een uitnodiging om niet langer de strijd aan te gaan die je zoveel energie kost.
Dat kan gaan om een innerlijke strijd, bijvoorbeeld met je innerlijke criticus.
Maar, het kan ook gaan om een strijd met je omgeving. Bijvoorbeeld, omdat je weet dat iemand niet goed voor zichzelf bezig is en jij je inzet voor het welzijn van die ander. De duif geeft in die situatie aan dat hiervoor vechten niet jouw verantwoordelijkheid is.

Engelen getallen die met de duif verbonden zijn

Het is niet vreemd dat de duif ook sterk verbonden is met het engelen getal 222, dat staat voor evenwicht creëren en het helen van een (innerlijke) tweestrijd.
Als je dus een duif én dit getal tegenkomt, is dit een extra bevestiging van deze boodschap.
Wanneer een duif je pad kruist, kan dit dus een teken zijn dat het tijd is om te helen, om los te laten en om meer praktische rust te creëren, zodat je een nieuwe, vredige fase in je leven kunt verwelkomen.

Kom je juist het getal 555 tegen? Dan ligt de nadruk van de boodschap het de lichtwezens erop dat je in een pittig veranderingsproces zit.
Dit proces is echter wel gericht op het creëren van meer vrede en rust in je leven.
Het is dan een aanmoediging om door te zetten en je vertrouwen te blijven houden.

Focus je op contact maken met je hogere zelf

Het zien van een duif is ook een liefdevolle boodschap van je hogere zelf, een uitnodiging om weer bewust in te checken bij je intuïtie en wat deze je probeert te vertellen. De ingevingen die je nu ontvangt, zijn belangrijk voor die nieuwe fase die eraan komt en voor de weg daar naartoe.
Dit is dus een uitnodiging om te luisteren naar je intuïtieve ingevingen, want die geven de boodschappen door van je hogere zelf.

De spirituele betekenis van een duif en de kleur van de duif die je tegenkomt

De kleur van de duif kan ook specifieke betekenissen met zich meebrengen:

 • Witte duiven worden over het algemeen gezien als boodschappers van vrede, zuiverheid en heilige verbindingen.
  Ze nodigen je uit om met een open hart de liefde en het licht van het universum te omarmen. Jij mag ontvangen wat er allemaal voor je is. Je mag je hartchakra healen.
 • Grijze duiven symboliseren neutraliteit en overgang. Ze roepen je op om evenwicht en harmonie in je leven te vinden en te onderhouden door het creëren van een fris perspectief. Het is een uitnodiging om een situatie van verschillende kanten te bekijken. Het gaat niet om zwart/wit, maar om grijs.
 • Zwarte duiven staan vaak voor mysterie, diepgang en het onbekende.
  Zij moedigen je aan om de schaduwkanten van jezelf te erkennen en te omarmen, als een essentieel onderdeel van wie je bent. Dat maakt dit veranderingsproces ook een stuk makkelijker.
 • Bruine duiven herinneren ons aan het belang van stabiliteit, betrouwbaarheid en de aardse verbindingen. Ze nodigen je uit om jezelf te aarden en aanwezig te blijven in het hier en nu, zelfs te midden van de veranderingen die in je leven plaatsvinden.
 • Groene duiven, hoewel zeldzaam, zijn boodschappers van hoop en een diepe healing. Zij vertegenwoordigen de eeuwige stroom van groei en transformatie.

Werken met de energie van de duif

Je kan je connectie met de energie van de duif versterken door te mediteren met de duif als focuspunt. Stel je de duif voor in je geestesoog, voel zijn vredige energie en sta jezelf toe om de boodschappen en inzichten te ontvangen die hij met je wil delen.
Je kan eventueel ook een duif als talisman of hangertje dragen, om je te helpen herinneren aan zijn wijze lessen in je dagelijkse leven.

 

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

 • Delen

19 Reacties

 1. Sonja says:

  Ik heb de afgelopen weken een nestje van grijze duiven op mijn balkon gehad. Voorheen liepen er altijd katten op mijn balkon, maar dit seizoen ben ik even katloos en dacht ‘grijp jullie kans maar, ik vind het ook wel interessant om te zien hoe het zich ontwikkelt’. Dus ik heb een doosje op tactische plek bevestigd en enkele weken later zat ma er met 2 jonge duiven in.Inmiddels is het leeg en heb ik het weggehaald.
  Afgelopen week zat ik op mijn balkon en kwam er een duif heel nadrukkelijk boven mijn hoofd zitten koeren. Ik heb dat geïnterpreteerd als ‘kun je weer even een doosje voor mij bevestigen, ik wil aan de tweede leg’, maar misschien probeerde hij mij wat anders te vertellen. Interessant!

  1. Scarlet says:

   Wat super leuk! Het zou me inderdaad niks verbazen als de duif je dat inderdaad probeerde te vragen. 🙂
   Maar het kan prima zo zijn dat de duif dat vroeg én dat het een boodschap voor jou is. Zo vallen meestal heel veel dingen samen. 🙂

 2. Astrid says:

  Gisteravond las ik de uitdaging voor de lichtwerkers, die in je mail stond. Die resoneert best wel. De duif sloeg ik even over. Alleen vanochtend zie ik weer héél nadrukkelijk de grijze duif die ik al meerdere keren heb gezien. Ook zie ik vaak 555 of 55 of 2323 (ook 55). Ik ben me er enorm van bewust dat ik vertrouwen moet hebben op het punt van mijn leven waar ik nu ben. Dat valt niet mee, nu het lijkt of alles om me heen in elkaar valt. Maarrrr dit is mooi. Ik manifesteert heel bewust vertrouwen in vertrouwen. Dank je.

  1. Scarlet says:

   Wat ontzettend mooi zulke synchroniciteit! 🙂

 3. Elbreg says:

  Ik zit al een paar dagen te mopperen dat er steeds duiven in mijn boom in de voortuin en op mijn dakrand zitten en nu kom ik dit artikel tegen Scarlet, hoe bijzonder, ze komen me dus iets vertellen

  1. Scarlet says:

   Dat is wel heel erg leuk. 🙂

 4. Bianca says:

  Ik sit-in een fase dat ik niet weet of ik iemand weer kan vertrouwen en nu twee keer dat een grijze duif bij het raam zit op het moment dat ik naar buiten kijk. In jouw beschrijving zou het zijn dat ik het los kan laten en weer vertrouwen mag hebben??

  1. Scarlet says:

   Hoi!
   Ik zou het eerder vertalen als een signaal dat je goed mag letten op welke keuze je het meeste innerlijke rust geeft.

 5. marion says:

  hallo

  ik heb al jaren een koppel tortel duiven
  nu hebben ze 1 ei gehad en daar is een spier witte tortel duif uit gekomen
  heeft dit voor mij een betekenis

  1. Scarlet says:

   Wat gezellig!
   Als ik het zou vertalen, dan zou het een uitnodiging kunnen zijn om je verbinding met het universum/de bron te versterken (of hoe je dat zelf noemt/ziet).
   Het lijkt te zeggen dat er iets zit wat de versterking van de verbinding in de weg heeft gestaan.
   Aangezien het om tortelduiven gaat, zou ik zeggen dat die blokkade ook met zelfliefde verbonden is.

 6. Lotte says:

  Ik ben net een erg belangrijk familie lid verloren en nu opeens zie ik elke dag een zwarte duif in de tuin.
  Hij blijft ook zitten.

  1. Scarlet says:

   Wat bijzonder.
   Zwart is ook de kleur van de overgang, een einde en een nieuw begin.
   Dat maakt het nog specialer.

 7. Mies says:

  Dinsdag 11 juli zat ik op terrasje v restaurant met mijn ex cliente en oud collega.
  Ik zag ineens een grijze duif onder een terrasstoel zitten. Kon aardig lopen maar vleugel hing af, ws gebroken. Ik heb hem eten gegeven en dierenambulance gebeld.
  Heeft dit ook een betekenis voor mij?

  1. Scarlet says:

   Dat is altijd lastig te zeggen zo op afstand, maar het zou een boodschap kunnen zijn dat je meer mag ‘aanpakken’ wat je rust brengt en mag opletten dat je geen taken doet die je al je energie kosten.

 8. Maurice Yntema says:

  Ik kom net terug van vakantie en er zit een duif op 8 hoog in mijn bloembak. Wat kan dit beteken?

  1. Scarlet says:

   Wat leuk!
   Ik zou hierbij echt de betekenis aanhouden uit het artikel.
   Dus dat je uitgenodigd wordt om te onderzoeken hoe je je meer innerlijke vrede kunt creëren voor jezelf.
   Dat je een ‘strijd’ los mag laten.

 9. Irma says:

  Ik zat in de tuin vliegt er zomaar een duif naar binnen maar die voerde ik al een tijdje. Ik vond het wel zielig . De duduifzat heel angstig naar buiten te kjken het is een grijs bruine duit met een roodachtige borst en een groene nek

 10. Katrien says:

  Ik droomde vannacht dat ik buiten op een stenen bankje zat, toen er een hele mooie grote witte duif voor me kwam zitten. De duif bleek een gebroken, bijna afgescheurde vleugel te hebben. Ik was niet bang maar wou het dier helpen. Hij bekeek me en sprong toen op mijn schoot. Hij bleek dubbel zo groot dan in het echt. Het diertje sloot zijn ogen en legde zijn kopje in mijn hals als grote omhelzing. Het gevoel was fenomenaal ! Een licht wit warm gevoel van liefde en vrede overviel me. Ik nam de vleugel vast en probeerde het weer tegen het lijfje van de duif te leggen en de vleugel heelde als bij wonder. Ik riep mijn omstaanders en mijn man toe :” kijk… het lukt, ik ga het diertje zijn vleugel kunnen redden! Het kan genezen!” …
  Ik zie mezelf dan zeggen: ” ik ga moeten onthouden dat ik dot gedroomd heb!” … en o ja… ik werd wakker deze ochtend en herinnerde me de droom EN de reminder om het me te herinneren. Nu ben ik dus op zoek naar de spitituele boodschap van mijn hogere zelve! Iemand?

  1. Scarlet says:

   Wat een prachtige magische droom!
   Zo te lezen heb je je krachtdier ontmoet.
   Daarbij zou ik eruit halen dat je hogere zelf je door wil geven dat je sterker bent dan je soms zelf denkt.
   Dat je het in je hebt om jezelf verder te healen en meer rust voor jezelf te creëren.
   Dat je jezelf ook toestemming mag geven om daar de volgende stappen in te zetten.

Reageren

Je emailadres is niet zichtbaar voor anderen