De spirituele betekenis van de reiger: tactvolle stappen

Posted on
spirituele betekenis reiger

De reiger heeft een bijzondere spirituele betekenis. Als dit dier op je pad komt, is dat een uitnodiging om met geduld te observeren.

Heb je een reiger wel eens zien jagen? Er is maar weinig wat de focus van de reiger kan verbreken.
Als hij een stap moet zetten, om zijn prooi te vangen, om zijn doel te behalen, dan doet hij dit heel rustig en tactvol.

Wanneer een reiger op een bijzondere manier op je pad komt, dan wordt je, spiritueel gezien, uitgenodigd om ook zo’n focus te creëren.

Richt je op je doel, heb geduld en laat je niet afleiden

Richt je op je doel en laat je niet afleiden. Dat is de boodschap die hierbij hoort.
Het lukt misschien niet in een keer om je doel te behalen, net zoals een reiger ook niet altijd in een keer zijn vis vangt.
Soms verandert er iets, waardoor je je doel moet bijstellen. Dat hoort erbij en dat is geen teken dat je niet goed bezig bent.

Heb geduld met dit proces. Waardevolle en mooie dingen kosten tijd. Ze zijn het ook waard om op te wachten.
Als een reiger opgeeft, omdat de vis net even wegzwemt, dan heeft hij weer niks te eten. Die maaltijd is het toch echt waard om op te wachten.

P.S. Als je daarbij het getal 888 of het engelen getal 1818 tegenkomt, dan is dat een extra bevestiging dat je op dit moment iets belangrijks voor jezelf aan het creëren bent. Dit doel is waardevol.

De spirituele betekenis van de reiger: observeer, zodat je door de illusies heen kunt prikken

Het wateroppervlakte spiegelt en creëert een illusie. De vis of de kikker zit niet waar hij lijkt te zitten. Hij zit er net naast.
Observeren is dus ook belangrijk, om door de illusies heen te prikken.
Daar komt ook het tactvolle gedeelte van de spirituele betekenis van de reiger terug. Hij laat zich niet foppen door te vertekening die het water veroorzaakt.

In je huidige proces is het dan ook goed om rustig te observeren. Neem de tijd om dingen waar te nemen, zodat je je bewust wordt van vertekeningen en illusies. Dit hoort ook bij het proces om je derde oog verder te openen.

Hierdoor kan de reiger trouwens ook gezien worden als signaal dat er een illusie in je leven aanwezig is. Dat er ergens een vertekend beeld gecreëerd is. Daar wijst de reiger je dan op. Je mag je hier dan bewust van gaan worden en deze illusie doorbreken.

 

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

  • Delen

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.